Veszélyes a légszennyezettség a városokban

A jelenlegi meteorológiai helyzet miatt egyre romlik Budapest és a vidéki nagyvárosok levegőminősége. Az egészséges emberek is kerüljék a szabadban hosszabb ideig tartó fizikai munkát, sporttevékenységet. A gyermekeket óvjuk a megerőltető szabadtéri tevékenységtől, tudatta közleményében az Országos Tisztifőorvosi Hivatal.


Jelenleg Budapest 7 mérőállomásán volt a napi átlagos szálló porszennyezés 100 ľg/m3 felett, a legnagyobb eltérést Csepelen mérték, itt mintegy két és félszer volt magasabb a légszennyezettség, mint a napi határérték (50 ľg/m3).

A fennálló, egészségre veszélyes légszennyezettségi helyzet elsősorban a keringési betegségben szenvedő, főleg időskorúak, a légszennyezettségre érzékeny személyek számára jelent megnövekedett egészségi kockázatot. Az idősek és a keringési- és légzőszervi betegségben szenvedők panaszai jelentősen súlyosbodhatnak. Az általános lakosság körében légzőszervi panaszok alakulhatnak ki - olvasható a közleményben.
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.