Abortuszellenes előadást tart az életvédő mozgalom vezetője

Augusztus 9-én, csütörtökön Nyíregyházán tart előadást Philip Reilly atya, az amerikai abortuszellenes mozgalom alapítója és vezéralakja, akinek Magyarországon is vannak követői és segítik a nehéz szociális helyzetbe került terhes nőket magzatuk megtartásában, majd gyermekük nevelésében - közölte az Alfa Szövetség főtitkára, az Anya-Ország Alapítvány létrehozója kedden az MTI-vel.


Az Anya-Ország Alapítvány 2003-ban jött létre, s azóta évente átlagosan 1600 nőnek segít abban, hogy elkerülhessék az abortuszt, megtarthassák születendő gyermekeiket - mondta Téglásy Imre. Tájékoztatása szerint az Alfa Szövetség társult tagjaként tevékenykedő alapítvány az abortuszveszélynek kitett nőknek sokrétű lelki és szociális támogatást nyújt nehéz helyzetük megoldásához.

A gyermekeiket világra hozó rászorulók a folyamatos terhesgondozás mellett évente 4-5 millió forint adományt, babakelengyét, babakocsit, ápolási cikkeket és pelenkát kapnak a szerveződéstől. Az alapítvány kezdeményezésére eddig 34 magyar kórház - közöttük a nyíregyházi is - vállalta: március 25-én, a Magzatgyermek napján, június 1-én, az ENSZ által meghirdetett Élet nemzetközi napján és december 28-án, az Aprószentek ünnepén nem végez terhességmegszakítást, írja az MTI.

A világméretűvé nőtt "életvédő" (pro-Life) mozgalom amerikai vezetője által kezdeményezett gyakorlati segítségadással ma már évente több ezer nő tudja megszülni gyermekét a különböző országokban. Az alapító Philip Reilly Nyíregyházán a Szent Atanáz Görög Katolikus Hittudományi Főiskola dísztermében tartja előadását csütörtökön 18 órától.

A New York-i Reilly atya a világon elsőként kezdett "imahadjáratba" abortuszklinikák előtt: néhány hívével együtt megjelent egy-egy abortuszklinika előtt és ott napi többórás imádsággal kérte Isten segítségét a magzatok védelmében. Az imahadjárat eredményeként csak New York államban 37 abortuszklinika zárt be, több ezer nő tartotta meg magzatát és számos orvos hagyott fel művi magzatelhajtással
Oszd meg másokkal is!
Mustra