Abortuszellenes előadást tart az életvédő mozgalom vezetője

Augusztus 9-én, csütörtökön Nyíregyházán tart előadást Philip Reilly atya, az amerikai abortuszellenes mozgalom alapítója és vezéralakja, akinek Magyarországon is vannak követői és segítik a nehéz szociális helyzetbe került terhes nőket magzatuk megtartásában, majd gyermekük nevelésében - közölte az Alfa Szövetség főtitkára, az Anya-Ország Alapítvány létrehozója kedden az MTI-vel.


Az Anya-Ország Alapítvány 2003-ban jött létre, s azóta évente átlagosan 1600 nőnek segít abban, hogy elkerülhessék az abortuszt, megtarthassák születendő gyermekeiket - mondta Téglásy Imre. Tájékoztatása szerint az Alfa Szövetség társult tagjaként tevékenykedő alapítvány az abortuszveszélynek kitett nőknek sokrétű lelki és szociális támogatást nyújt nehéz helyzetük megoldásához.

A gyermekeiket világra hozó rászorulók a folyamatos terhesgondozás mellett évente 4-5 millió forint adományt, babakelengyét, babakocsit, ápolási cikkeket és pelenkát kapnak a szerveződéstől. Az alapítvány kezdeményezésére eddig 34 magyar kórház - közöttük a nyíregyházi is - vállalta: március 25-én, a Magzatgyermek napján, június 1-én, az ENSZ által meghirdetett Élet nemzetközi napján és december 28-án, az Aprószentek ünnepén nem végez terhességmegszakítást, írja az MTI.

A világméretűvé nőtt "életvédő" (pro-Life) mozgalom amerikai vezetője által kezdeményezett gyakorlati segítségadással ma már évente több ezer nő tudja megszülni gyermekét a különböző országokban. Az alapító Philip Reilly Nyíregyházán a Szent Atanáz Görög Katolikus Hittudományi Főiskola dísztermében tartja előadását csütörtökön 18 órától.

A New York-i Reilly atya a világon elsőként kezdett "imahadjáratba" abortuszklinikák előtt: néhány hívével együtt megjelent egy-egy abortuszklinika előtt és ott napi többórás imádsággal kérte Isten segítségét a magzatok védelmében. Az imahadjárat eredményeként csak New York államban 37 abortuszklinika zárt be, több ezer nő tartotta meg magzatát és számos orvos hagyott fel művi magzatelhajtással
Mustra