Válságban a Poronty fogyókúraklubja

Már nem akarok fogyni. Jól érzem így magam. Úgy tűnik, Katicának is jobban tetszik Nigella Lawson, mint Nicole Kidman, Janóka, bár hatvan deka visszakúszott rá, körüléri a múltkor beszűkített nadrágszíja. Detti nevű olvasónk kiszállt a csapatból, elmondása szerint nincs ideje fogyókúrázni. Hetty elbizonytalanodott az Update módszert illetően, Zita pedig töretlen kedvvel folytatja a kúrát: a szalonnát is kenyér nélkül eszi.


Tünde
56 körül
Azt hiszem, ez most az a súly, amelyet nagy erőfeszítés nélkül sikerült elérnem. Nem szeretnék átesni a ló túlsó oldalára és hajtani egy olyan célra, amely sok szenvedéssel és lemondással jár. Mert lehet, hogy elérem a kívánt 54 kilót, de közben fizikailag rosszul vagyok, szédelgek és legyengülök, valamint még magamnak is nehezen elviselhető hisztirohamok törnek rám, és ennek a gyerekek is isszák a levét.

A fogyókúra bevezető cikkében is írtam, hogy nem érdekelne a súlyom, ha arányos lennék. Közben viszont arra is rájöttem, hogy egy körte-alkaton nagyon nehéz változtatni és az sem biztos, hogy megéri. Különben is, most a nagy fenék a divat, hála Jennifer Lopeznek.

Lefogytam 3 kilót, normálisan étkezem, járok mozogni, kiegyensúlyozott vagyok, vidám és boldog. És ami a legfontosabb: két gyerek mellett is nőnek érzem magam! Ehhez pedig nem kell az, hogy halálra gyötörjem magam még egy kis fogyásért.

Jövő héttől részt veszek egy cellulitmasszázs-kúrán, hátha kicsit feszesebbek lesznek a combjaim, és eltűnik a narancsbőr. Az eredményekről természetesen beszámolok nektek. Alexandra módszere nem rossz: ha az ember megtanulja, hogy egy-egy étel melyik csoportba tartozik, viszonylag könnyen tartható. Éppen ezért a továbbiakban a hármas szakasz szerint fogok táplálkozni, azaz időnként beleférnek a hizlalóbb, mocsok módon csábító kaják is. És hogy teljes legyen a kép, megveszem az általatok javasolt sztriptízoktató dvd-t is. Csak aztán ne lepődjetek meg, ha bejelentem, hogy babát várok. De akkor mi lesz az alakommal???

Katica
58.5 kg
Ma megvolt a Nyári Szembesülés. Nem tudom, ti hogy csináljátok, én úgy, hogy amikor eljön az első igazán meleg tavaszi hétvége, és már végtelen kínosnak és ócskának érzem magam a bordó meg barna kordgatyákban, na akkor kidobálom a nyári ruháimat a polc hátuljából a franciaágyra, és felpróbálgatom őket, „jaj, már el is felejtettem hogy ez is itt van!” kiáltások izgatott keretében. (Világszám vagyok, Vegasban vagyont keresnék: soha egyik ruhám sem illett és illik semelyik másik ruhámhoz. Még egy ilyen öltözködésre érzéketlen nő nincs a planétán. Most már mulattat.)

Szóval kiderült hogy feljönnek, éppen csak, de feljönnek a nyári göncök, csupán mellben vagyok 15 centivel nagyobb, mint a baba előtt. (Hatalmasak! Van, aki egyszerűen nem tudja a szemét levenni róluk, rém mulatságos. Egyébként sokkal nagyobbnak látszom miattuk, úgy egyben is.) Az eddigi sikerek – ez a siker nekem: pár kiló fogyás, meg hogy tornázok egy hónapja, te jó ég! - persze pökhendire lazítottak, vacsorázgatok, sütizgetek, be kell valljam.

Én itt a fogyi klubban a „szoptatós-nem rég szült” játékos vagyok, de most már a kicsimet etetném almával is... (De nem eszi.) Hangyányit már – jaj, a Kismama magazin szerkesztői fel ne gyújtsanak érte! – icipicit már néha jó lenne egyedül lenni a testemmel, testemben. Csak ha a szoptatások már ne négyóránként lennének… Persze akkor meg ez fog hiányozni.

Ma láttam a Nicole Kidmant egy filmben, és úgy nézett ki, mint egy életre kelt szépséges gyufaember. Ezt akarom? És láttam a héten a Nigella Lawsont, aki a kerek csípőjét, úgy ringatta csokiolvasztás közben, mint egy ezeregyéjszaka hercegnő. Ezt akarom? Konzisztencia-javulást akarok, Nigella stílusában. (Meg egy cigit néha.)

Janóka
107,7 kiló
Sajnos az erős diéta nem jött be, pontosabb alig volt alkalmam diétázni a héten. Nem tartottunk ugyan kifejezetten evős napokat sem, de a lakásfelújítás most jutott el arra a pontra, ahonnan már csak jobb lehet, ugyanis semmi nincs a helyén. Így szinte egész héten rendeléses kajákon kellett élni, és bár igyekeztem önmegtartóztató lenni, a kecsegtető finomságok helyett leveseket és főzelékeket rendelni, az a hatvan deka valahogy csak felszaladt rám.

Pedig most már a mozgásra sincs panaszom: bár nem vettem Carmen Electrás sztriptíz dvd-t – valószínűleg azt férfiember úgysem azért venné meg, hogy ugrafickálva a fenekére csapdosgasson –, de a lakás hét helyiségének összes bútorát ide-oda pakolgatni és a panelt furkálni ütvefúróval, nos, ez legalább olyan jó mozgáskúra (bár kevésbé mulatságos annak, aki látja). Szóval ez a hatvan deka úgy jött vissza, hogy nem érzem nagyobbnak a hasamat – továbbra is a szűkítés utáni új lyukat használom a nadrágszíjon –, és az erőnlétem sem lett rosszabb.

A közérzetem is csak annyival, hogy a jövő héten megint menni kell a dokihoz újabb kontrollra. Ez óhatatlanul újabb vérvételt is jelent, és ráadásul tudom, hogy a vérnyomásom is magasabb lesz nála, mint itthon, ami megnehezíti majd, hogy megmagyarázzam neki, miért tűnt jó ötletnek a gyógyszer elhagyása.

Hetty
59 kg még mindig
Kezdek kicsit kételkedni az update-ben. Egészséges, az igaz, mert jól érzem magam a bőrömben, nem vagyok éhes és számomra is meglepő módon nem kívánom sem az édességet, sem a rágcsálnivalót. Akkor sem estem kísértésbe, mikor elvittem a családot fagyizni vasárnap déután.

Viszont egy dekával sem mutat kevesebbet a mérleg, pedig most már szeretnék látni valami változást. Férjem szerint határozottan változok, eltünt a puhaság a hátsómról és feszesedek. Mondja ő. És bizonygatja, hogy tényleg így van, és nem azért mondja, hogy lelket öntsön belém.

Mindenesetre vettem egy digitális mérleget, az mégiscsak pontosabb. De az sem mutat kevesebbet. Kicsit el vagyok keseredve. De kitartok még egy-két hétig annak ellenére, hogy szerintem minden változás inkább tudható be a heti két aerobiknak, mint az Update-nek.

Zita
61 kg
Vasárnap este szalonnasütést rendeztünk a húgomékkal és apukámmal. Igyekeztem minél kevesebb kenyeret enni, inkább paradicsommal és paprikával ettem a szalonnát.

Este ráálltam a mérlegre. 61 kiló voltam, tehát a húsvéti evészet miatti plusz lement.

Töretlen a kedvem, remélem, ti is így vagytok vele. Már ez a néhány kiló fogyás is sokat javított a közérzetemen.
Oszd meg másokkal is!
Mustra