Mikor tojja a nyuszi az ajándékot?

Locsolkodni húsvét hétfőn szoktak. De mikor hozza a nyuszi az ajándékot? Vasárnap vagy hétfő reggel? És mit hoz a tapsifüles? Húsvéti kérdések.

A boltok húsvét előtt tele vannak giccsesebbnél giccsesebb műnyulakkal, csirkékkel és csokitojásokkal. A minap a pénztárnál előttem állt a sorban egy fiatal anyuka, két kisgyerekkel, akik a (gondosan a pénztár mellé helyezett) hatalmas hegyekben álló csokinyuszikkal és egyéb méregdrága műanyag kellékekkel szemeztek hosszasan. Amikor hozzá akartak nyúlni a portékához, az anyuka ezt mondta: „Nem veszünk ilyet, majd hoz nektek a nyuszi.”

De mikor is? Szerkesztőségünk tagjai között némi bizonytalanság támadt az ajándékozást illetően: akadt, aki szerint vasárnap jön a nyuszi, többek szerint viszont ennek hétfőn van az ideje.


Másik sarkalatos kérdés, hogy mit hozzon a nyúl? Idegesítően ugató, mászkáló plüssnyuszit? Csokitojást, amely előző életében mikulás volt? A legújabb játékbabát, kisautót? Egyáltalán, hozzon-e valamit? Kíváncsian várjuk az ötleteket.
Oszd meg másokkal is!
Mustra