Könnyű túra a Rózsika-forráshoz

Egy olvasónktól, Marcsitól érkezett az a felvetés, hogy a jó időre való tekintettel legyen egy poszt, ahova kommentbe várjuk a jobbnál jobb gyerekes túrajavaslatokat. Mint írja, "nem Budapesten nőttem fel, de a gyerekeim itt születtek, itt élünk 3 gyerekkel. Szeretnénk túrázni, de nem ismerjük annyira a budai hegyeket. Vagyis amikor még nem voltak gyerekeink, akkor sokat kirándultunk, de nem babakocsival".

"Olyan kirándulóhelyeket keresünk, amiket annak idején esetleg a pesti Poronty-olvasók általános iskolás korukban látogattak, vagy csak tudják, hogy kisgyerekkel is lebonyolítható a kirándulás a terepen".

Rögtön kaptunk is tőle egy túrajavaslatot: a nehézségi fokáról azt lehet tudni, hogy "babakocsival is végigjárható, 1-2 éves gyerekek részben nyakban, részben két lábon, 2-3 éves gyerekek szinte végig tudják gyalogolni, a 4 évesek és idősebbek pedig ide-ode rohangálva még a táv 1,5 - 2 szeresét is bírják". A túra pedig a következő:
 
Solymár belterületén - nem sokkal a települést jelző tábla után - van egy benzinkút, ott lehet parkolni. Át kell menni az autóút másik oldalára és a sárga jelzést követve jutunk el a turistaúton végig a Rózsika-forrásig. Itt közvetlenül az út mellett egy kicsit hepehupás résszel indít a túra, és némi meredekség is kijut, de nem szabad megijedni, utána már le lehet tenni a babakocsit és tovább már sima az út. Útközben több kisebb tisztás, homokbuckák (kvázi hegyek!) jelentik az izgalmat, patak csörgedezik a csapás mellett (hol az úttal egyszintben, hol izgalmas mélységben) és a legvégén, kb. 1,5 - 2 km-es távolságban. óriási rét (focipálya nagyságú) ahol klasszat lehet piknikezni.

Várjuk a további könnyebb és nehezebb túrajavaslatokat!
 
 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek