Hulló hajú alvajárók

A kismamák hajlamosak romantikus ábrándokat dédelgetni arról, milyen csodás is lesz majd, ha megvan a baba, és otthon lehetnek vele. A terhességről szóló szakirodalmak részletesen tárgyalják a várandósság változásait, a szülés utáni nagy átalakulásról azonban gyakran szemérmesen hallgatnak. Pedig ilyenkor is hatalmas változások zajlanak az anyai szervezetben, ami az első gyerekes anyukákat gyakran váratlanul éri. A Poronty segít lélekben felkészülni a dologra - némi humorérzék sosem árt.


Készülj fel egy pár csalódásra. (Az első nagy sokkon, a terhességen úgyis túl vagy. Én mindig is hallatlanul tréfásnak találtam azokat, akik várandósságuk legelején odapróbálták a tükör előtt a hasukhoz a kispárnát. As if…! A bokádra a hócipődet, a combodra két fonott kalácsot, a melledre meg strandlabdát, anyukám!)

Gondolom, arra már rájöttél, hogy nem lesz lapos a hasad a szülés másnapján. Ebből a szempontból még jobb is a császár, mert akkor legalább nem tudsz lenézni rá egy pár napig. A vizesedés ugyan lemegy, és ha mákod van, jó sok kiló is, egy-két hét alatt, de aztán jön a feketeleves, a szoptatás! Persze nem mindenki ilyen, van, akinek csak egyszerűen nem megy le 5-10 kiló. De van a másik típus, aki alighogy elkezd örülni a fogyásnak, már kezdi is visszahízni. Mert zabál. Sajnos a szoptatás ilyen, kell a cucc és kész. Valamiből adnod kell annak a szegény kölöknek…

Nem baj, majd lemegy egy fél év múlva. Nem mindegy? Van már férjed. Nem ez a legmegfelelőbb életszakasz a pasizáshoz.

Amire viszont fel kell készülni:
1. a bőröd száraz, mint a smirgli
2. a hajad csomókban hullik
3. a hátad fáj
4. a melled óriási (van, akinek ez jó hír, nekem speciel tök elég volt a 75C)
5. a hasad vagy csíkos, vagy nem, de tuti hogy még egy babzsákfotel is keményebb

…és ezek így is maradnak jó sokáig. (Akiknek nem, azok kérem, csendben navigálják magukat tovább, nem kellenek a megalázó kommentek!)
Oszd meg másokkal is!
Mustra