Csillámflakon: olcsó játék hülye szülőknek

Mit tegyünk, ha gyermekünket mágnesként vonzzák a csillogó dolgok, legfőképp az ékszereink? Tereljük másra a figyelmét! Készítsünk csillámflakont! Hajrá kreatív mamák!


Trish Kuffner Játéktippek című könyvében találtuk a következő ötletet:
„Végy egy üres, tiszta, kis méretű műanyag üveget. Töltsd meg harmadáig vízzel. Tegyél bele csillámport, flittert, gyöngyöket, ételszínezéket. Öntsd fel az egészet babaolajjal. Pillanatragasztóval rögzítsd a kupakot. A gyermeknek nagyon fog tetszeni, ahogy a finoman felrázott üvegben gyönyörű hullámok képződnek.”
Kerestünk egy kis flakont, tettünk bele vizet, csillámot, csillogó, színes flittereket, gyöngyöket. Babaolaj helyett napolajjal próbálkoztunk, egy másik üvegbe pedig étolajat öntöttünk.A flitterek gusztustalanul összetapadtak, gyönyörű hullámok helyett undorító massza úszkált az üvegekben.
Péntárcabarát megoldásként kipróbáltuk az egészet mindenféle olaj nélkül. A flitterek és a csillámszemcsék csodálatosan szállingóztak a tiszta vízben, akár egy havazógömbben. Hosszú percekig gyönyörködtünk benne, alig akartuk odaadni a gyerekeknek.
A játékváltozatoknak csak képzeletünk szabhat határt. A vízbe tehetünk színes fonaldarabokat, amik mozgatásra táncba kezdenek, vagy próbálkozhatunk tempera és mosószer hozzáadásával is, ekkor állítólag buborékok keletkeznek, ha rázzák az üveget és ez nagyon tetszik a gyerekeknek. Is.
Oszd meg másokkal is!
Mustra