Zokni nélkül a játszóházban

Nézze meg képeinket!
Igaz, az ősz még nyárias arcát mutatja, de hamarosan hűvösebbre és csapadékosabbra fordul az idő, és akkor az anyukák elkezdenek olyan zárt helyet keresni, ahol a csemete kitombolhatja magát, amíg ő nyugodtan megiszik egy forró teát, más kismamákkal beszélget, vagy elintézi a bevásárlást. Játszóháztesztünk első állomása a Lurdy Kalandpark volt, ahonnan felemás élményekkel távoztunk.

Már a megérkezéskor probléma adódott: a másfél éves Pötyin nem volt zokni, itt pedig az egyik fő szabály értelmében mezítláb nem szabad bemenni. A mosolytalan recepciós lány hosszas gondolkozás után megoldásként a pultra tett egy kosárnyi különböző méretű műszálas zoknit, melyből 250 forintért vásárolhattam egyet. Ezután végre beereszthettem a türelmetlen gyerkőcöket.

A Kalandpark 500 négyzetméterén a háromszintes labirintusok és felfújható ugrálóvárak mellett bőven marad hely szaladgálásra, kismotorozásra, tombolásra. A nagyobb gyerekek lefárasztására tökéletesen alkalmas a terep, a kisebbek szórakoztatását viszont nehéz megoldani. Szinte nincs olyan játék, amit 1 éves kor alatt lehetne használni.

Az alkalmazottak nem sokat segítenek: gyakorlatilag be sem tették a lábukat a játéktérbe. Az egyik csúszda végétől az utolsó pillanatban sikerült elkapnom Pötyit, mielőtt egy nagyobb gyerek a nyakába szállt volna. A négyéves Málnira számíthattam csak, aki anyáskodva terelgette kishúgát a mászókák és kislabdák rengetegében.

Klikk!
A rajzolásra szánt elkerített részt senki nem használta. A gyéren megvilágított kisasztalokon lévő szegényes ceruzaválaszték nem volt túl hívogató. Málniék 10 másodperc alatt felmérték a kínálatot, majd felpattanva egy kismotorra elszáguldottak a Kalandpark túlsó végébe, hogy belevessék magukat a több száz darab színes kislabda közé.

A mosdó ajtaján a következő (nyelvtani hibás) felirat virít: „GYEREK WC!!! Nem felnőttek részére!! Aki nem veszi figyelembe, 500ft befizetésére kötelezünk.” Ha mégsem bírnám ki, akkor egyedül kellene hagynom a gyerekeket, hogy elsétáljak a pláza egyik nyilvános mellékhelyiségébe. Ezt viszont – tekintettel az oda nem figyelő alkalmazottakra – nem tenném.

A mosdóba azért bemerészkedtem. Tisztaság volt ugyan, de a 60 centi magas asztalon elhelyezett pelenkázólapon kissé nehézkes a peluscsere. A padlószőnyeg jó néhány helyen volt – nem kicsit – kiszakadva, felgyűrődve. Porszívóval is régen takarítottak rajta, mindenfelé pöszmöszök, bolyhok és egyéb apró szemetek hevertek. A szétszórt játékokat senki nem pakolta el, igaz, nem is volt túl sok mozgatható darab.. Távozáskor a pénztáros közölte az összeget, de fizetés után hiába álltam várakozva percekig, a zoknihoz hasonlóan a játszóházi díjról sem kaptam számlát.

Kalandpark Lurdy ház
Bp. Könyves Kálmán krt. 12-14 Telefon: 06-20/578-5886

1200Ft/óra, minden nap 10-20-ig
Gyermekmegőrzés: 4 éves kortól
Ajánlott: 3-12 évesig
Vécé: csak gyereknek
Szoptatóhelyiség: nincs
Büfé: van
Játékmesterek: 2
Oszd meg másokkal is!
Mustra