Egy asztrológus tudja, mikor nyerünk a lottón?

A leginkább napi, heti horoszkópokon szocializálódott emberek sokszor talán jogosan kérdőjelezik meg az asztrológia létjogosultságát, pedig ezek az írások a valódi asztrológiától nagyon messze vannak. Vajon mi történik egy asztrológusnál valójában, mi az, amiben egy szakember igazán segíthet, és mi az, ami csak szemfényvesztés?

Mit csinál tulajdonképpen egy asztrológus, egyáltalán miért lesz jó nekem, ha elmegyek hozzá? Vajon rosszakat mond majd, vagy csak általánosságokat hangoztat, és semmi értelme az egésznek? Sok a kérdés, sok a kétely, ráadásul a legtöbb ember az asztrológia szó hallatán leragad az újságok horoszkóp rovatánál. Nézzük meg, mi történik a valóságban egy tanácsadás alkalmával!

Egy komoly asztrológus nem ígér jóslatokat

A legnagyobb élményt és hatékonyságot a személyes horoszkóp-elemzés nyújtja. Ilyenkor kialakul egy intim, őszinte légkör, és a kb. 2 órás tanácsadási idő alatt kérdéseinknek csak a mi befogadó képességünk szab határt. A születési képlet elkészítéséhez előre meg kell adni a születési időpontot, órát és percet is, illetve a születési helyet. Emellett minden asztrológus előzetesen életeseményeket kér el, időpontokkal (pl. házasságkötés, műtét, nagyobb utazás, válás stb.), ez alapján pontosítja a születési időpontot és készül el a pontos horoszkóp és ennek részletes kifejtése.

Van néhány alapvető dolog, amelyekkel érdemes tisztában lennünk mielőtt asztrológushoz fordulunk:

  • - A komoly asztrológia nem ígér jóslatokat
  • - Az asztrológus irányvonalakra hívja fel a figyelmet, a szavak mögött meg kell érteni a valódi üzenetet, jelentést, szimbolizmust.
  • - Az asztrológusnak titoktartási kötelezettsége van.
  • - A halál időpontjáról nem adhat felvilágosítást.
  • - Egy asztrológus minimum 4 évet jár iskolába, mire asztrológusi oklevelet kap, ezt követően több száz horoszkópot kell elemeznie, hogy a gyakorlatban is alkalmazni tudja.
  • - Egyetlen komoly asztrológus sem tulajdonítja a sorsot közvetlenül a csillagok hatásának, illetve nem állítja, hogy a csillaghatások szerepe kizárná vagy lehetetlenné tenné a szabad akaratot.
  • - Nincs két egyforma asztrológus, mindenki kicsit máshogy csinálja.

Merj és tudj kérdezni!

Az asztrológus alapvetően azokra a kérdéseinkre ad választ, amelyeket mi felteszünk. Tehát első lépésként érdemes megfogalmazni magunkban, hogy miben várunk segítséget, életünk mely területén akadtunk meg. Bár az asztrológus horoszkópunkból többet is lát, mint mi gondolnánk, helyettünk nem fogja kitalálni, hogy épp milyen probléma miatt fordultunk hozzá, hol nem látunk tisztán. Attól nem kell tartanunk, hogy rossz, esetleg sokkoló híreket közöl velünk. Nem az a célja, hogy meghökkentsen, és hatásvadász dolgokat mondjon, hanem abban nyújt segítséget, amire készek vagyunk, és amin akarunk változtatni.Sok-sok információ elhangzik, ezért előzetesen érdeklődjünk, hogy készül-e hanganyag, vagy vihető-e diktafon, ma már ez elterjedt. Jó tanács az első alkalomhoz: Ha a „mikor nyerünk a lottón”, „hány szerelmi kapcsolatom lesz”, „xy-e a legjobb barátnőm” vagy „x és y mikor fognak szakítani” kérdésekre szeretnénk megtudni a választ, ne menjünk asztrológushoz, mert csalódni fogunk. Választ ugyanis csak a „Mit kell tennem azért, hogy ...”, vagy „Miben kell fejlődnöm, hogy megtaláljam a párom..., megélhessem az anyaságot..., munkát találjak?” típusú kérdésekre várhatunk (legalábbis egy lelkiismeretes szakembertől), persze csak akkor, ha elég bátrak vagyunk ahhoz, hogy szembenézzünk önmagunkkal.

Jennifer Aniston születési horoszkópja
Jennifer Aniston születési horoszkópja

Az önismeret a problémamegoldás kulcsa

Az emberek leggyakrabban párkapcsolati tanácsadás miatt keresnek fel egy asztrológust. Vagy azért mert nincs, és nem értjük, hol rontjuk el a keresést, vagy azért mert van, de valami hiányzik. Ám legyen szó bármely területről, pénz, munka, szexualitás stb., az önismeret lesz mindennek az alapja. Elakadásaink mindig segítenek abban, hogy fejlesszük önmagunkat. Többet és többet tudunk magunkból kihozni, igaz, amikor épp megállni látszik minden körülöttünk, nem tudjuk, hol kezdjük. Az asztrológus rá fog világítani azokra a személyiségjegyekre, tulajdonságokra, amelyek épp segíthetik, illetve blokkolhatják az adott problémát. Bármilyen meglepő is, a tanácsadás sikeressége elsősorban rajtunk múlik, nem az asztrológuson. Minél jobban együttműködünk, ő annál többet tud segíteni. A tutit biztosan nem fogja megmondani, nem ez a dolga, de egy olyan jövőképet mindenképp tud adni, amivel el lehet indulni, bármilyen válsághelyzetben is vagyunk. Ne feledjük, bármilyen nehéz helyzetben vagyunk, a döntés a mi kezünkben van. Ha ezt nem tesszük meg, akkor a sors dönt helyettünk, de már nélkülünk.

Oszd meg másokkal is!
Mustra