Sör az első amerikai elnök receptjéből

George Washington receptje alapján készít sört a Coney Island Brewing Company sörfőző cég Brooklynban.

George Washington, az Amerikai Egyesült Államok első elnöke (1789–1797), a függetlenségi háború (1775–1783) főparancsnoka és győztes hadvezére. Mielőtt elnökké választották, közreműködött az Egyesült Államok alkotmányának megírásában, majd később az elsők között írta alá a dokumentumot. Nem véletlenül hívják az Amerikai Egyesült Államokban a Nemzet Atyjának, és az ország fővárosa, Washington DC, róla kapta a nevét. Azt azonban kevesen tudják róla, hogy egy sörreceptet is készített, amit sokak örömére mai napig egy könyvtárban őriznek. A kézzel írt receptet az idén száz éves New York Public Library őrzi.

Mindössze 25 gallonnal főztek a “Fortitude's Founding Father Brew,” nevű italból, amit kereskedelmi forgalomba nem hoztak. A közönség május 18-án kaphatott kóstolót belőle a Rattle N Hum nevű közép-manhattani bárban, illetve rá egy hétre, május 23-án, a könyvtár 100. születésnapján. Mondhatni, elkészült a nemzet itala.

A május 14-én nyíló centenáriumi kiállításon több mint 250 történelmi darabot – köztük Washington búcsúbeszédét, Virginia Woolf sétapálcáját, Malcolm X aktatáskáját és Jack Kerouac harmonikáját is kiállítják.

Oszd meg másokkal is!
Mustra