Karanténsztorik: „vannak azok az idegesítő szokásai... na, azoktól most őrülök meg”

Hogyan lehet jól átvészelni az összezártságot a családdal? Pszichológus szakértőink erre a kérdésre válaszolnak a Szeret, nem szeret párkapcsolati pszichopodcast legújabb adásában, méghozzá a ti történeteitek nyomán.

Mi van akkor, ha az embert éppen egy friss kapcsolatban érte a járvány? Jó az, ha ilyenkor a pár összeköltözik? És akkor mi van, ha a partnerünk folyton a híreket bújja, de mi már megőrülünk a témától? És ha nem tartja be a szükséges óvintézkedéseket? És mi van, ha azok az apróságok, amik már eddig is idegesítőek voltak, most konkrétan az őrületbe kergetnek minket? Mit lehet ilyenkor tenni? Na és akkor, ha egy nagy beszélgetést halogattunk mostanáig, de most már muszáj megtenni? És ha már elváltunk, vagy éppen válófélben vagyunk? 

Rengeteg kérdést kaptunk tőletek a szeretnemszeret@divany.hu e-mail-címre, és most a Szeret, nem szeret párkapcsolati pszichopodcast legújabb adásában Sákovics Diana és Csonka Balázs pszichológusok mindegyikre válaszolnak. Az előző adásunkban már foglalkoztunk a járvány lélektani vonatkozásaival, átbeszéltük, hogy milyen pszichológiai folyamatok zajlanak most bennünk, és ezeknek milyen hatása lehet a párkapcsolatunkra, a családi életünkre. Beszéltünk arról is, hogyan könnyíthetjük meg magunknak és a gyerekeinknek ezt az időszakot, hogy mi az, amire ilyenkor fokozottan érdemes odafigyelni. Most pedig az általános tudnivaló után jöjjenek a konkrét problémák, személyre szabott válaszokkal. 

Ha most nincs időd meghallgatni a podcastot, de érdekel a téma, akkor ez a cikkünk neked szól. Meg ez is. Ha pedig elvált szülőként neveled a gyereked, érdemes elolvasnod a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány anyagát: 

Pszichopodcastadásainkat egyébként bármikor megtalálod a Szeret, nem szeret oldalon, keddenként pedig új adásokkal jelentkezünk. Addig is ha kérdésed, véleményed vagy éppen témajavaslatod van, írj nekünk bátran a szeretnemszeret@divany.hu e-mail-címre. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek