Emberre veszélyes állat bukkant fel Magyarország egyik kedvelt kirándulóhelyén

GettyImages-1279425600
Olvasási idő kb. 2 perc

Farkast videóztak le a Mátrában, ezért Szuha polgármestere arra kéri a kirándulókat, hogy a veszélyes állat miatt a szokottnál is figyelmesebben járják az erdőt. Mutatjuk a felvételt.

Ne vigyenek kutyát az erdőbe és a gyerekeket se engedjék távolabb bóklászni – óvatosságra inti a gombázókat és az erdőjárókat Tóth Zoltán polgármester egy, a Mátraalmás és a Galyatető közötti útszakaszon felbukkanó farkas miatt.

Semmitől sem riad meg a veszélyes állat

Mint azt a Szuha Község Önkormányzatának Facebook-oldalán is közzétette, a Mátrában kószáló farkas „nem fél az autótól, nem reagál a kiáltozásra, csak az autó oldalának csapkodása készteti távozásra”. A polgármester azt is kifejtette, hogy miután a veszélyes állat láthatóan nem tart az embertől, azt gyanítja, hogy

valószínűleg nevelt alomból származik.

Farkas előtt barna medve

Az elmúlt hetekben nem ez volt az első olyan állat, ami aggodalmat okozott Magyarországon. A nemrégiben Aszód környékén felbukkant barna medvéről a Dívány is írt. Az önkormányzat akkor figyelmeztető táblákat helyezett ki, és arra kérte a lakókat, hogy

a környéken csak az utakon közlekedjenek, és kerüljék el a ligeteket, bozótosokat.

Noha, mint írtuk, a Magyarországon látott medvékről az a közkeletű elképzelés, hogy Szlovákiából vándorolnak át hazánkba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézetének igazgatója szerint ez tévhit. Heltai Miklós vadbiológus szerint biztosra vehető, hogy itt is vannak már szaporodó párok, ahogyan az is kijelenthető, hogy újra meghonosodtak a barna medvék Magyarországon.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek