Ez a zöld leves tökéletes a tavaszi méregtelenítéshez

Finom az íze, pofonegyszerű, ráadásul egy kevés pestóval és kenyérszeletekre pirított mozzarella sajttal remek, lakató fogást varázsolhatsz belőle, ami hétvégi vacsoraként is megállja a helyét.

Így feldíszítve még szebb.
Így feldíszítve még szebb.alvarez

Hozzávalók 2 személyre

  • 7 deci alaplé
  • 4 kisebb gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 ek. vaj
  • 0.5 fej brokkoli kisebb rózsáira szedve
  • 15 deka kelkáposzta összevágva
  • só, zöldbors
  • 1 deci tejszín
  • 10 deka zöldborsó
Recept idők

Elkészítés:

A zsiraékban süsd meg kissé a fokhagymát, majd öntsd fel az alaplével és főzd meg benne a zöldségeket. Ha megpuhultak, alaposan turmixod össze, szűrd le és kever el a tejszínnel, majd fűszerezd ízlés szerint. Fülstöl hallal, bacokockákkal, vagy fokhagymás pirítóssal tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek