A végén tálald a zöldhagymával és szezámmaggal a tetején.4kodiak
Hozzávalók 2 személyre
- 40 deka csirkecomb felcsíkozva
- 2 nagy ek. méz
- 4 ek. szójaszósz
- 1 darab bionarancs leve és héja
- 1 ek. reszelt gyömbér
- ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, csili, szerecsendió
- 1 csokor zöldhagyma zöldje a tálaláshoz
- 2 ek. szezámmag a tálaláshoz
- 4 ek. olaj
- 1 ek. paradicsompüré
Elkészítés:
A szezámmagon és zöldhagymán kívül dolgozz össze mindent a csirkecsíkokkal. Pihentesd a pácban a húst minimum fél órán át, majd néhány perc alatt süsd meg a serpenyőben először a csíkokat, majd a páccal együtt is puhítsd, amíg az jól összesűrűsödik. A végén tálald a zöldhagymával és szezámmaggal a tetején.