Gyömbéres teriyaki csirke – egy kis adag friss szerecsendióval lesz igazán finom

Nem is kell más mellé, csak egy adag tejszínnel és vajjal készült sűrű burgonyapüré vagy szójaszósszal és káposztával, wokban készült rizstészta. Nálunk ezúttal egy adag csirkecombból készült.

A végén tálald a zöldhagymával és szezámmaggal a tetején.
A végén tálald a zöldhagymával és szezámmaggal a tetején.4kodiak

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka csirkecomb felcsíkozva
  • 2 nagy ek. méz
  • 4 ek. szójaszósz
  • 1 darab bionarancs leve és héja
  • 1 ek. reszelt gyömbér
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, csili, szerecsendió
  • 1 csokor zöldhagyma zöldje a tálaláshoz
  • 2 ek. szezámmag a tálaláshoz
  • 4 ek. olaj
  • 1 ek. paradicsompüré
Recept idők

Elkészítés:

A szezámmagon és zöldhagymán kívül dolgozz össze mindent a csirkecsíkokkal. Pihentesd a pácban a húst minimum fél órán át, majd néhány perc alatt süsd meg a serpenyőben először a csíkokat, majd a páccal együtt is puhítsd, amíg az jól összesűrűsödik. A végén tálald a zöldhagymával és szezámmaggal a tetején. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek