![Így egy kicsit egészségesebb és krémesebb a reggeli.](https://kep.index.hu/1/0/3918/39181/391812/39181241_8f377571c3477efc38803d6793855fb0_wm.jpg)
Hozzávalók 2 személyre
- 6 darab tojás
- 1 nagy ek. olaj
- 0.5 darab apróra vágott vöröshagyma
- 2 ek. fagyasztott spenót
- 1 ek. puha vaj
- ízlés szerint só és frissen tört bors
- 1 ek. mascarpone
- 1 ek. sült fokhagyma (elhagyható)
- 15 deka reszelt füstölt alpesi sajt
Elkészítés:
A forró zsiradékok keverékén kis lángon süsd meg a hagymát, majd add hozzá a spenótot, végül a tojást. Néhány perc alatt keverd krémesre, majd azonnal vedd le a tűzről és add hozzá a mascarponét, és ha van otthon sült fokhagyma, abból is keverj bele. Még melegen szórd meg a sajttal.
![Ezek a legfinomabb fogások kéksajttal](https://kep.index.hu/1/0/3896/38969/389696/38969679_2972531_6137bd9a0aa1b68da541a2699f9027f3_wm.jpg)
Egy falat almával és nektarinnal is remek a kéksajt, ahogy a sajtok legtöbbje, de ha egy kicsit kreatívabban használnád fel, most figyelj!
Tovább olvasom