Tipp egészségesebb reggelihez: tofurántotta kínai hangulatban csilivel és káposztacsíkokkal

Ha vegán lennél, vagy csak egy időre kipróbálnád, milyen állati eredetű alapanyagok nélkül élni, jó, ha tudod, hogy a tofu klassz, univerzális alapanyag, amivel tojásmentes rántottát, tejmentes túrókrémet is összedobhatsz, de jól bepácolva húshelyettesítőként is bevetheted. Ezúttal nem vegán, de tojásmentes, a rántottához hasonló reggeli fogást készítettünk belőle, amit füstös paprikával és sült fokhagymával dobtunk fel.

Ha nincs otthon tojás, készíts reggelit tofuból!
Ha nincs otthon tojás, készíts reggelit tofuból!vaaseenaa

Hozzávalók 1 személyre:

  • 1 evőkanál füstölt paprika és csili a tetejére
  • 1 fej fokhagyma sütőben megsütve
  • 20 deka tofu aprítógépben összetörve
  • ízlés szerint só, kurkuma és bors
  • 1 nagy ek. mascarpone
  • 1 nagy evőkanál vaj felolvasztva
  • 1 nagy evőkanál olaj
  • 10 deka póréhagyma apróra vágva
  • 10 deka reszelt káposzta
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró zsiradékok keverékére a póréhagymát és a káposztát, és amíg sülnek, dolgozd el egymással a többi hozzávalót. Néhány perc után add a keverékhez az ízesített tofut, és süsd készre a keveréket néhány perc alatt. Paprikával és csilivel a tetején tálald. 

kapcsolódó Két szó, ami megváltoztatja az életed: saláta reggelire
Két szó, ami megváltoztatja az életed: saláta reggelire

Gyorsan össze lehet dobni, egészségesnek érzed magad tőle és minden ízléshez variálható. Íme pár tipp, hogy miket dobálhatsz bele a tálba.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Készítsd a fokhagymás kenyeret kalácsból – rengeteg olvadt sajttal még finomabb!

Most megmutatjuk a híres garlic bread leggyorsabban összeállítható és legfinomabb változatát. Ha sütőben készíted, olvassz rá sajtot, ha falatonként ennéd, ahogy mi, elég, ha reszelt parmezánt is keversz a fokhagymás vajhoz.

november26., 12:04

Egészséges és isteni tofuburger vietnámi hangulatban

Ha már unod a húsos változatot, mégis jólesne egy remek szendvics, ezt a csípős hamburgert próbáld ki!

szeptember4., 10:24

Nyár az asztalon – csípős, paradicsomos lecsó füstölt tofuval

Vannak, akik azt mondják, hogy bizonyos ételeket nyáron illik enni, mások szerint még jobb télen, amikor ezek a nyári klasszikusok egy kicsit megidézik a meleg hónapokat. Nekik hoztuk ezt a csípős lecsót. Igen, januárban. :)

2020. január8., 11:24

A maceszgombóc könnyen összedobható és nagyon finom – bebizonyítjuk!

Egy adag maceszt nem is olyan nehéz összedobni, és klasszul feldobja a hozzá illő fogásokat. Próbáld ki!

november28., 07:04

Három kedvencünk együtt: bacon-pesto-haloumi falatkák

Ez a remek hármas garantáltan a kedvenced lesz.

november29., 09:24

Mediterrán hangulatban: beledobálós csirke olivával, sajttal és fehér babbal

Egy remek mediterrán fogás, ami az összes elképzelhető köret mellett finom a tört burgonyától egészen a tésztáig.

november27., 10:24

Mustra