Kedvenc őszi desszertünk receptje: Rákóczi-túrós pohárkrém

Szeretjük mi a hagyományos Rákóczi-túróst is, az egyetlen baj vele, hogy rá kell szánni néhány órát a hétvégéből, aztán pedig addig malmozni, amíg kihűl. Ha van annyi időd, dobd össze az eredetit, ha pedig az ízeit szeretnéd érezni, ezt a szupergyors alternatívát készítsd el! Ősszel egy kis tökpüré is feldobhatja a lekváros réteget, nemcsak finomabb, de egészségesebb is lesz tőle a desszerted.

Ha csak az ízei hiányoznak, de a pepecselés nem, ez lesz a te desszerted.
Ha csak az ízei hiányoznak, de a pepecselés nem, ez lesz a te desszerted.Avtor

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 12 darab babapiskóta
  • 1 nagy pohár narancsszörp elkészítve
  • 0.5 deci narancslikőr
  • 4 nagy evőkanál baracklekvár
  • 30 deka túró
  • 2 nagy ek. mascarpone
  • 4 nagy ek. porcukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 0.5 darab citrom leve és héja
  • 10 deka vaniliás keksz durvára összetörve
  • 2 deci tejszínhab a tetejére
  • 1 nagy ek. porcukor a tejszínhabhoz
Recept idők

Elkészítés:

A tejszínhabot verd fel a porcukorral, majd tedd félre. A baracklekvárt keverd el a likőrrel (utóbbit el is hagyhatod), majd azt is tedd félre. 

A szörpbe mártogasd a babapiskótákat, ahogy egy tiramisuval tennéd, és helyezd midnegyiket közvetlenül a desszertespoharakba. Erre kanalazd a lekvárt.

Az összes kimaradt hozzávalót keverd simára a túrókrémhez, majd azt is oszd négyfelé a poharakban. 

Szórd meg kekszmorzsával, majd kanalazz midnegyik tetejére egy nagy adag házi tejszínhabot. 

kapcsolódó Így néz ki Erzsébet királynő napi menüje – bevállalnád?
Így néz ki Erzsébet királynő napi menüje – bevállalnád?

Elég meglepő étrend, főleg ahhoz képest, hogy szakácsai bármit elkészítenének neki.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti tunkolós: tejszínes őszi marharagu tökkel

Egy kicsit ázsiai hangulatban készült nálunk ez a fogás, ami annyira szokatlan, hogy a köreten nem is érdemes sokat gondolkodnod mellé. Tökéletesen elég hozzá egy adag naan, vagy épp párolt rizs.

november23., 10:24

Te is szereted a mogyoróvajat? Ebben a gyors desszertben tökéletes helye van!

Ha nem aggódsz a kalóriák miatt, dobd össze ezt a krémes, tejszínes, mascarponéval készült desszertet, amit mi ezúttal sós karamellel dobtunk fel. Ha aggódsz, akkor is csináld meg, csak válassz egy kisebb szeleted, mert ezt a gyors finomságot nagyon nem érdemes kihagynod.

május2., 10:44

Könnyű és isteni gombabolognai, parmezánnal a tetején

Húsmentesen legalább olyan finom ez a fogás, mint a hagyományos változatban. Ha marad egy kevés ragu, másnap reggel kanalazd kenyérszeletekre, és készíts belőle egy olaszos melegszendvicset!

november25., 07:32

Készítsd a rántott halat csilivel és lime-mal – így még finomabb lesz!

Nem is gondolnád, mennyire feldobják ezek az egyszerű hozzávalók.

november27., 09:24

Ne csak a fára jusson a habcsókból – készíts belőle ünnepi pohárdesszertet!

A ropogós habcsók mellett a puha, savanykás gyümölcsök és a tejszín tökéletes végeredményt szül. Nálunk a bogyós gyümölcsök mellé mindig kerül egy kevés rózsabors és fekete bors is, most sem történt másként.

2020. november28., 06:04

Hétvégi palacsinta: téli, gesztenyés-narancsos palacsintatorta

Palacsintából tényleg soha nem elég, így arra gondoltunk, összedobunk egy téli hangulatú, gesztenyés-narancsosat, és nem bántuk meg.

november21., 07:32

Mustra