
Szeretjük mi a hagyományos Rákóczi-túróst is, az egyetlen baj vele, hogy rá kell szánni néhány órát a hétvégéből, aztán pedig addig malmozni, amíg kihűl. Ha van annyi időd, dobd össze az eredetit, ha pedig az ízeit szeretnéd érezni, ezt a szupergyors alternatívát készítsd el! Ősszel egy kis tökpüré is feldobhatja a lekváros réteget, nemcsak finomabb, de egészségesebb is lesz tőle a desszerted.
Ha nem aggódsz a kalóriák miatt, dobd össze ezt a krémes, tejszínes, mascarponéval készült desszertet, amit mi ezúttal sós karamellel dobtunk fel. Ha aggódsz, akkor is csináld meg, csak válassz egy kisebb szeleted, mert ezt a gyors finomságot nagyon nem érdemes kihagynod.
Akár vendégváráshoz is tökéletes ez a desszert, aminek jót tesz néhány óra a hűtőben, így előre is elkészítheted. Ha ananásszal megunod, készítheted meggyel és máklikőrrel vagy sárgabarackkal és amarettóval.
A desszertektől nehéz teljes egészében megszabadulnunk, de arra azért van esély, hogy egy kicsit egészségesebben készítsd őket. Ezt a pohárkrémet kókusztejszínnel és friss mangóval dobtuk fel.
Még fenszibb változatban egy-egy kis adag sós-mézes mandulával szórd meg a tetejét ezeknek a klassz, gyors pohárkrémeknek, amikben a gyümölcsöt tavasszal eperrel, nyáron sárgadinnyével is helyettesítheted.
A legjobb benne, hogy a néhány falat bejglicsücsök éppúgy elfér benne, mint a kissé száraz muffinok, amik a két ünnep között maradnak az ember nyakán. Vágd apró darabokra, locsold meg egy kevés rummal vagy kávélikőrrel, és tálald fűszeres lekvárral és egy jó nagy adag tejszínnel!
A ropogós habcsók mellett a puha, savanykás gyümölcsök és a tejszín tökéletes végeredményt szül. Nálunk a bogyós gyümölcsök mellé mindig kerül egy kevés rózsabors és fekete bors is, most sem történt másként.
Ha nagy világutazó vagy, akkor is kifoghat rajtad a tengerekről szóló kvízünk.
Környezettudatos szokás vonzhatja a patkányokat a kertedbe, talán nem is sejted, hogy nálad is megjelenhetnek.