
Hozzávalók 4 személyre
- 40 deka maradék muffin vagy piskóta felkockázva (minden viszonylag semleges ízű sütemény jó)
- 5 deci tejszín felverve
- 2 nagy evőkanál porcukor
- 6 cl mandulalikőr
- 20 deka mascarpone
- 20 deka sajtkrém
- 1 mokkáskanál só
- 5 ek. cukor
- 1 csipet szerecsendió és gyömbér
- 8 darab habcsók összetörve
- 1 nagy adag americano
- 4 ek. narancsszörp
- 1 darab bionarancs leve és héja
Elkészítés:
A süteménydarabokat locsold meg egy kissé a mandulalikőr felével elkevert kávéval és tedd poharakba. Keverd el a sajtkrémet, a mascarponét, narancsszörpöt, cukrot, sót és narancshéjat, és ízesítsd a krémet egy kevés szerecsendióval, majd mehet a süteménydarabok tetejére. Arra mehetnek a habcsókok, végül a porcukorral felvert és mandulalikőrrel ízesített tejszínhab. A friss bogyós gyümölcsök is jól állnak a pohárkrémnek, ami akár maradék gesztenyés bejglivel is remek lesz.

Csak egy cidert vettél pluszban és talán egy zacskó gyömbért, és készítettél valami nagyon különlegeset akár az ünnepekre, akár egy hétvégi vacsorára.
Tovább olvasom