Korhatáros tartalom: birsalma madeirával és tejszínes krémmel

A birssel kapcsolatos előnyök közé tartozik a rák megelőzésének képessége, a fogyás elősegítése, az emésztőrendszer felturbózása, a koleszterinszint és a vérnyomás csökkentése, az immunrendszer ellenálló-képességének erősítése és rengeteg más dolog. Például az íze, amit most egy madeirás, tejszínes desszertben mutat meg.

A birs gazdag A-, B- és C-vitaminban, rostban, valamint olyan ásványi anyagokban, mint a kálium, réz, szelén, cink, foszfor, kalcium, vas és magnézium. Minden okunk megvan arra, hogy minél többet együnk belőle. 

Ebben a receptben a párja a madeira, a Madeirán készülő likőrbor, mely desszertborként a legismertebb, pedig száraz változatai is akadnak.  A fanyar birset tökéletesen kiegészíti.

Mandulás kekszmorzsával teheted még izgalmasabbá.
Mandulás kekszmorzsával teheted még izgalmasabbá.TinasDreamworld

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 hámozott birs
  • 10 deka cukor
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • 1 citrom
  • 3 deci madeira
  • 1 csipet
  • 2 deci tejszín
  • 1 kisebb pohár görög joghurt
  • 1 marék pirított mogyoró
  • 10 deka cukor
  • 6 darab keksz
Recept idők

Főzd meg a birsszeleteket a madeirában, amihez előzőleg hozzáadtad a cukrot, a vaníliát, a citromot és egy kis sót. Nagyjából fél óra kell neki. Amikor elkészült, rétegezd a szeleteket poharak aljába. 

A krémes réteghez verd fel a tejszínt, add hozzá a joghurtot és a cukrot, majd rétegezd a tejszínes krémet a birssel. A tetejét díszítsd pirított mogyoróval és kekszmorzsával. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek