Pesto dióval – naná, hogy ősszel nem maradhat ki

Szerintünk nem szentségtörés a pesto dióval, sőt, a hiba az lenne, ha diószezonban elfelejtenénk megkóstolni ezt a változatot. Ha előtte egy kicsit megpirítod a diót, sokkal aromásabb lesz majd a végeredmény. Ha elkészült, már mehet is a házi, sütőtökös gnocchi tetejére.

Pirítóson és tésztán is finom, ráadásul nagyon egyszerű.
Pirítóson és tésztán is finom, ráadásul nagyon egyszerű.Lilechka75

Hozzávalók

  • 2 nagy csokor bazsalikom
  • 1 bögre pirított dió alaposan összetörve
  • 10 deka reszelt parmezán
  • 5 ek. olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma zúzott
  • ízlés szerint só, bors és néhány csepp citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Egy aprítógépben keverd krémesre a hozzávalókat úgy, hogy az olajat csak kisebb adagokban adod hozzá. Ha ezzel megvagy, már el is készültél. Egy kisebb, kétszemélyes adag lesz belőle, tökéletes tésztán vagy a reggeli pirítóson. 

Halrudacskák tesztje: van élet a panír alatt? Halrudacskák tesztje: van élet a panír alatt?

11 féle terméket kóstoltunk végig, hogy neked már ne kelljen.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ilyen is van: diós reteklevélpesto

Nem csak arra jó ez a recept, hogy megments vele egy adag kidobásra szánt reteklevelet – valóban finom és aromás pesto készülhet belőle, ami akár egy pirítós tetején is tökéletes.

2020. május7., 06:00

Új variáció pestós tésztára: sok tejszínes krémsajttal és ropogós mandulával is próbáld ki!

Ha egy szelet maradék grillezett csirkemell is akad otthon, ki ne hagyd ebből a remek tésztás fogásból!

2021. július19., 12:52

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Abbahagyhatatlan: snidlinges csalánpesto

Isteni benne egy nagy adag parmezán és fenyőmag, de akár pecorino sajttal is kipróbálhatod. Pirítósok tetején, frissen főtt házi tésztával elkeverve tökéletes, egyszerű és egészséges étel lesz belőle.

2020. április29., 06:00

Ezt dobd össze a maradék rukkolából: mentás, nyári rukkolapesto

Ha nálad is árválkodik a hűtőben egy doboz éppen kiszáradni készülő rukkola, itt az idő, hogy a zero waste jegyében egy pestót kerekíts belőle, amit aztán szendvicsekben, pirítóson, tésztaszószként és pizzák tetején is felhasználhatsz.

2020. augusztus28., 06:04

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek