Padlizsános teriyaki tál bélszínnel – egy adag csirkemellel és anélkül is finom lesz

A padlizsán remek alap minden fűszeres fogáshoz, mert semleges íze miatt a csípős, paradicsomos és az édeskés pácokat is könnyen magába szívja. Ezzel a gyors fogással be is bizonyítjuk.

Udontésztával, zöldségekkel és rizzsel is finom.
Udontésztával, zöldségekkel és rizzsel is finom.Onzeg

Hozzávalók 2 személyre

  • 20 deka bélszín felcsíkozva
  • 20 deka ananász felkockázva
  • 1 kisebb darab padlizsán felkockázva
  • ízlés szerint só, bors, csili, gyömbér, fokhagymapor, paprika
  • 3 ek. olaj
  • 1 ek. méz
  • 3 ek. szójaszósz
  • 0.5 darab lime néhány csepp leve és héja
  • pirított szezámmag a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A forró olajon süsd félig készre a befűszerezett húsokat, majd add hozzá az ananászt és az apróra vágott padlizsánt. Adj neki 15 percet fedő alatt, add hozzá az ízesítőket, alaposan keverd el, és már tálalhatod is a szezámmaggal a tetején. 

kapcsolódó Padlizsán fahéjas paradicsomraguval – előételként és köretként is remek
Padlizsán fahéjas paradicsomraguval – előételként és köretként is remek

A paradicsomos ragu szuper egy adag fahéjjal, és jól illik hozzá a viszonylag semleges ízű padlizsán. Ha van egy kontaktgrilled, percek alatt elkészül ez a köret.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Csőben sült olaszos padlizsán pennetésztával és friss parmezánnal

Ha az ember az olasz konyha rajongója, naná, hogy egy idő után észreveszi, hogy ezek az olaszok bizony rengeteg tésztát és pizzát esznek, ami hosszú távon azért lehet, hogy nem a legjobb az egészségünknek. Ha viszont néha beiktatsz ilyen klassz, padlizsános fogásokat, akkor a vitaminbeviteled miatt sem kell annyira aggódnod, miközben ugyanolyan klassz, olaszos ízeket kóstolsz majd.

2021. augusztus22., 10:24

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Grillezettpadlizsán-saláta csicseriborsóval és mandulaszeletekkel

Salátatippekből soha nem elég, főleg nem azokból, amik valóban finomak és nem leszünk tőlük három perc után újra éhesek.

2021. augusztus21., 11:24

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Vegán fokhagymás-gyömbéres padlizsánragu – pirítós tetején és köretként is nagyon finom

Egy gyors ragu, amit ezerféleképpen bevethetsz: zöldfűszeres bulgurral gyors és könnyű vacsora lesz, egy szelet csirkecomb mellett, friss zöldségekkel felpimpelve klassz köretként is tálalható.

2021. május27., 10:44

Mustra