Az egyik legfinomabb nyári ragu kacsahússal és szilvával készül

Frissen főtt olívaolajos-parmezános házi tészta mellett a legfinomabb ez a pikáns ragu, amit a vörösbor és a balzsamecet tesz még izgalmasabbá.

Tésztával is finom.
Tésztával is finom.Nikolay_Donetsk

Hozzávalók 2 személyre:

  • 40 deka kacsamell csíkokra vágva
  • 25 deka friss szilva negyedekre vágva
  • ízlés szerint só, frissen tört színes bors, rozmaring
  • 1 ek. kacsazsír
  • 1 ek. vaj
  • 0.5 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 nagy ek. szilvalekvár
  • 1 marék pirított mandulaszelet a tetejére
  • 1 mk. balzsamecet
  • 1 deci vörösbor
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén, közepes lángon süsd majdnem teljesen készre az enyhén befűszerezett húst. Ha ezzel megvagy, add hozzá a hagymákat, majd néhány perc múlva a bort, a szilvát és az ízesítőket, majd adj a keveréknek még 10 percet fedő nélkül. 

kapcsolódó Mik a profi séfek kedvenc egyszemélyes fogásai? Kedvenc Michelin-csillagosaink elárulták
Mik a profi séfek kedvenc egyszemélyes fogásai? Kedvenc Michelin-csillagosaink elárulták

Mit esznek a legmenőbbek, a legnagyobbak, a profik, a szakácsok, a séfek, ha csak maguknak főznek? Most kiderül.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Toszkán babos pirítós – ezt próbáld ki vacsorára!

Olasz hangulatban minden finomabb. Miért lenne ez a gyors fogás kivétel?

augusztus28., 10:24

Őszi tészta sült hagymával, párolt almával és fehér kolbásszal

Nagyon különleges, de isteni fogás, amiben nem kell megijedned egy kevés ropogós diótól. Az illatos pirított csonthéjas remekül illik a tetejére, és ha bevállalósabb vagy, akár az almakockák is jól illenek mellé.

szeptember27., 10:24

Süss vaníliás céklát a forrólevegős sütőben, nem fogod megbánni!

Ha elkészült, locsold meg egy kevés balzsamecettel, mehet hozzá só és frissen tört rózsabors, és egy kevés vajban forgasd meg, amíg meleg. Így lesz igazán tökéletes. És természetes: a hagyományos sütőben is ugyanolyan finom lesz.

szeptember25., 12:52

Ez a zöldségkebab zöldborsós-mustáros mártogatóssal lesz a legfinomabb

Mutatós köret, ami tökéletes arra az esetre is, ha vendégeket vársz. Sokkal szebb, mint egy adag párolt zöldség, pedig lényegében erről van szó. Ha egy kevés sajtkrémbe keversz sült hagymát, mustárt, majd sóval és zöld borssal ízesíted, tökéletes mártogatóst készítettél a zöldségek mellé.

szeptember24., 11:24

Aszalt szilvás gombaragu – vajas-szerecsendiós burgonyapürével a legfinomabb

Ha te is szeretsz gombászni, és akad a kosárban egy-két alaposan bevizsgált darab, készítsd el ezt a gyors ragut, ami akár burgonyapüré, akár házi, gyúrt tészta mellett remek vacsora lesz.

augusztus25., 11:24

Rizses hús új szinteken: krémes, rizses csirkeegytál

Még egy remek rizses fogás, amiben az a legjobb, hogy nagyon könnyen elkészítheted belőle saját specialitásod a kedvenc hozzávalóiddal. Maradékmentésre is remek, ha épp gomba van otthon, abból is kerülhet bele, de nem lesz rosszabb a borsótól vagy a reszelt sajttól sem.

szeptember24., 12:52

Mustra