Ismered a legalapvetőbb szavakat, ha külföldre mész nyaralni? Kvízünkből kiderül

GettyImages-1484358444

Minden ország lakójának jólesik, ha a turista veszi a fáradságot, és legalább a jó napot vagy a köszönöm szavakat igyekszik a helyi nyelven kimakogni, ha már strandpapucsban flangál az utcán, és rövidnadrágban csattog be a katedrálisba. Te emlékszel még, melyik nyaraláson milyen alapszókinccsel gazdagodtál?

Rómában élj úgy, mint a rómaiak! - tartja a mondás. De ha nem is tudsz úgy olaszul, mint az olaszok, mindig kedves gesztus a helyiek nyelvén próbálkozni. Ha viszont csak halványan dereng egy-egy idegen nyelvű kifejezés, inkább ne próbálkozz, adódtak már ilyenből kellemetlen helyzetek. 

Inkább csináld meg ezt a kvízt, és frissítsd fel emlékezeted, mielőtt nyaralni indulsz!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelést lejjebb találod.

Értékelés:

0-3 találatig: Uhh, mindig legyen kéznél a telefon, a fordító program pedig kinyitva nyaralás közben. 

4-7 találatig: Nem rossz, az alapok megvannak, de azért még valószínűleg némi kézzel-lábbal mutogatásra is szükséged lesz az idén.

8-10 találatig: Wow! Ha még az angolt is leporolod, téged biztos, hogy nem adhatnak el egyik nyaralóhelyen sem. Gratulálunk! Jutalmad egy kvíz a földrajzi érdekességek témaköréből, kattints ide!

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek