A fahéjas mázzal sült kacsacomb mellé a zöldhagymás uborkasaláta lesz a tökéletes köret

Olvasási idő kb. 1 perc

Jó csípősen, mézzel, fahéjjal és paprikával szeretjük a legjobban ezt a mázas kacsát, amihez a saláta mellé egy kis adag vörösboros-fűszeres szilvaragu is remekül illik, főleg az őszi hónapokban. Ha tovább fokoznád az izgalmas köretek számát, piríts meg néhány főtt céklát egy kevés vaníliás vajban.

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagyobb darab kacsacomb
  • ízlés szerint só, bors, rozmaring
  • 1 deci ketchup
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 2 ek. méz
  • 1 késhegynyi csilipor
  • 2 ek. szójaszósz
  • 1 tk. fehérborecet
  • 1 mk. reszelt gyömbér
Recept idők

Elkészítés:

A kacsacombokat irdald be, majd alaposan fűszerezd és fektesd egy tepsire úgy, hogy alul a bőrös rész legyen. A combokat tedd 200 fokos sütőbe 40-50 percre, és ha már szépen kisült a kacsa zsírja, fordítsd meg őket, és úgy is adj neki 25 percet. Ha elkészültek, keverd össze a kimaradt alapanyagokat máznak, és azzal kend meg a húsokat, majd adj neki még 5 percet. Tálalás előtt 5–10 percen át pihentesd és pirított szezámmagot is szórj a tetejére. 

5 különleges, kevert süti, amit alig fél óra alatt összedobsz 5 különleges, kevert süti, amit alig fél óra alatt összedobsz

Ezt még kezdőknek is ajánljuk.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Kacsa stir-fry gyömbérrel és rengeteg zöldséggel

Még egy olyan fogás, ami egyrészt finom, másrészt teljesen testreszabható a kedvenc zöldségeiddel, amiktől ráadásul egészségesebb is lesz. Nálunk mazsolás-fűszeres rizzsel került az asztalra, nem bántuk meg.

2021. szeptember15., 10:24

Ez a gyors, kacsával készült stir fry ananásszal és csilivel az igazi

Kínai fűszerekkel, kicsit csípősen a legfinomabb ez a ragu, ami mellé nem is kell mást készítened, csak egy nagy adag párolt rizst. Ha van otthon friss citromfű, abból is szórj a tetejére.

2021. február13., 06:00

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Heti beledobálós: kacsamell szilvával és édesburgonyával

Szeretjük azokat az ételeket, amik igyekeznek a kezünkre játszani és nem várják el a az embertől, hogy munka után még órákon át varázsoljon, majd millió tálat mosogasson a konyhában. Íme, itt is van az egyik közülük, ami úgy egyszerű, hogy közben nem melegszendvics, de még csak nem is leves, hanem egy remek, izgalmas kacsasült, amivel együtt a körete is elkészül egyetlen serpenyőben.

2021. október30., 11:24

Az egyik legfinomabb nyári ragu kacsahússal és szilvával készül

Frissen főtt olívaolajos-parmezános házi tészta mellett a legfinomabb ez a pikáns ragu, amit a vörösbor és a balzsamecet tesz még izgalmasabbá.

2021. augusztus2., 11:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek