
Hozzávalók 2 személyre
- 35 deka kacsamell
- 25 deka szilva felkockázva
- 0.5 deci vörös bor
- 3 ek. olaj
- 1 nagy ek. vaj
- 3 közepes darab édesburgonya
- ízlés szerint só, bors, rozmaring
- 1 ek. szilvalekvár
Elkészítés:
A kacsáról vágd le a bőrét, a zsiradékot és vágd félujjnyi szeletekre, majd fűszerezd be. Az édesburgonyát kockázd fel és tedd egy zöldségpárolóba.
A zsiradékot melegítsd össze és süsd a kacsát benne 10 percen át a fokhagymával. Ezek után az összes eddig kimaradt alapanyagot add hozzá és adj neki még 10 percet fedő nélkül.

A szakemberek szerint fontos az óvatosság, de nem a főtt ételek és a gyümölcsök jelentik a legnagyobb veszélyt.
Tovább olvasom