Juhtúrós puliszka: olvadt sajttal és fokhagymás tejföllel a tetején még finomabb

Egy igazi jól ismert, költséghatékony klasszikus, amivel kapcsolatban senki nem tiltja meg, hogy egy adag sajtot is ráolvassz, és jó hideg, kapros tejföllel a tetején tálald. Szórd meg a tetejét füstölt paprikával vagy csiliporral, és ha szereted, néhány kocka bacont is kanalazz rá.

Egy kevés zöldhagyma és pirospaprika is mehet a tetejére.
Egy kevés zöldhagyma és pirospaprika is mehet a tetejére.zeynep boÄŸoÃlu

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg juhtúró
  • 30 dkg kukoricadara
  • 1 tk. vaj
  • ízlés szerint só, bors
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 pohár kapros tejföl a tetejére
  • 1 liter víz
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd fel a vizet, és amikor forr, szórd bele a sót és a kukoricadarát, és folyamatos kevergetés mellett főzd sűrűre. Egy sütőtál alját vékonyan vajazd ki, majd terítsd el benne a puliszka egyharmadát, szórd meg a túró egyharmadával, majd a puliszkával folytasd a rétegzést, erre jön a túró, puliszka, és ismét túró.
A keveréket 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt süsd készre. 

Szórd meg a sajttal, majd ha ráolvadt, a hideg tejföllel a tetején tálald. 

Mik a profi séfek kedvenc egyszemélyes fogásai? Kedvenc Michelin-csillagosaink elárulták Mik a profi séfek kedvenc egyszemélyes fogásai? Kedvenc Michelin-csillagosaink elárulták

Mit esznek a legmenőbbek, a legnagyobbak, a profik, a szakácsok, a séfek, ha csak maguknak főznek? Most kiderül.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Füstös-csípős polenta – grillezett zöldségek mellett remek vegán vacsora

Nem is kell a mellé kínált zöldségekre más, csak egy kevés jó minőségű balzsamecet és frissen tört bors – garantáltan nem maradsz éhes egy ilyen fogás után. Ha a lecsót jobban szereted, azzal is nagyon finom, akár hagyományos, akár csípős, tofus-cukkinis változatban is.

2020. október17., 06:08

Túrós-citromos gyors piskótatorta – alig fél óra alatt összedobod

Ha már gyakorlott vagy a konyhában, gyorsan összedobhatod ezt a remek fogást, amihez ne felejts el biocitromot használni, hogy a héjával bátran fűszerezhesd a krémet.

2021. július3., 11:24

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Bodzával is finom a hagyományos túrós batyu

Ha már a bodzásat is ismered, legközelebb készítsd aszalt barackkal és vaníliával vagy parmezános-kapros változatban.

2020. június17., 06:04

Gofri mandulaliszttel és cukor nélkül – egy kevés tejszínhabbal és eperlekvárral a legfinomabb

Ha egy kicsit egészségesebben készítenéd kedvenced, ezt a receptet ajánljuk, ha pedig igazán finomra szeretnéd, a (cukormentes) eperlekvár se maradjon le a tetejéről.

2022. február11., 06:32

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek