Juhtúrós puliszka: olvadt sajttal és fokhagymás tejföllel a tetején még finomabb

Egy igazi jól ismert, költséghatékony klasszikus, amivel kapcsolatban senki nem tiltja meg, hogy egy adag sajtot is ráolvassz, és jó hideg, kapros tejföllel a tetején tálald. Szórd meg a tetejét füstölt paprikával vagy csiliporral, és ha szereted, néhány kocka bacont is kanalazz rá.

Egy kevés zöldhagyma és pirospaprika is mehet a tetejére.
Egy kevés zöldhagyma és pirospaprika is mehet a tetejére.zeynep boÄŸoÃlu

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg juhtúró
  • 30 dkg kukoricadara
  • 1 tk. vaj
  • ízlés szerint só, bors
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 pohár kapros tejföl a tetejére
  • 1 liter víz
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd fel a vizet, és amikor forr, szórd bele a sót és a kukoricadarát, és folyamatos kevergetés mellett főzd sűrűre. Egy sütőtál alját vékonyan vajazd ki, majd terítsd el benne a puliszka egyharmadát, szórd meg a túró egyharmadával, majd a puliszkával folytasd a rétegzést, erre jön a túró, puliszka, és ismét túró.
A keveréket 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt süsd készre. 

Szórd meg a sajttal, majd ha ráolvadt, a hideg tejföllel a tetején tálald. 

kapcsolódó Mik a profi séfek kedvenc egyszemélyes fogásai? Kedvenc Michelin-csillagosaink elárulták
Mik a profi séfek kedvenc egyszemélyes fogásai? Kedvenc Michelin-csillagosaink elárulták

Mit esznek a legmenőbbek, a legnagyobbak, a profik, a szakácsok, a séfek, ha csak maguknak főznek? Most kiderül.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

A túró és a kávé ebben a sütiben tökéletes kombinációt alkot

Azt már nagymamánk reszelt túrósa óta tudjuk, hogy a túró és a csoki príma kis kombináció, de ha máskor nem, a Túró Rudi kapcsán biztosan felmerül már. Kávéval is finom a túrókrém, már mutatjuk is, hogyan hozd velük össze a tökéletes sütit.

2020. június21., 06:00

Gombás spenótos csirke – egy nagy adag olvadt sajtot is keverj bele!

Ha a végén mozzarellagolyókat is adsz ehhez a fokhagymás-spenótos fogáshoz, még finomabb lesz a mellé kínált házi tészta tetején. Ha a tésztának nem vagy a rajongója, süss mellé édesburgonyát, vagy tálald fűszeres rizzsel!

november26., 07:04

Könnyű és isteni gombabolognai, parmezánnal a tetején

Húsmentesen legalább olyan finom ez a fogás, mint a hagyományos változatban. Ha marad egy kevés ragu, másnap reggel kanalazd kenyérszeletekre, és készíts belőle egy olaszos melegszendvicset!

november25., 07:32

Bodzával is finom a hagyományos túrós batyu

Ha már a bodzásat is ismered, legközelebb készítsd aszalt barackkal és vaníliával vagy parmezános-kapros változatban.

2020. június17., 06:04

Zsidó tojás egyszerűen – nálunk libamájjal készült

Egy isteni fogás, ami jöhet reggel, délben és este is akár. Ha te is rajongod a tojás minden formáját, ezt a remek receptet próbáld ki!

november27., 07:04

Cím: Meleg burgonyasaláta parmezános szósszal – az ünnepi hal mellett tökéletes lesz

Tökéletes a legegyszerűbb rántott hal mellett is!

december1., 06:24

Mustra