Ezt az őszi clafoutis-t kardamommal, szilvával és dióval készítettük

Nem kell megállnod a meggyes változatnál, ezt a sűrű palacsintatésztában sült, egyszerű desszertet akár a hűtőben várakozó, jobb sorsra érdemes szilvákból is összedobhatod. Ha kihűlt, szeleteld fel, mint egy tortát, és citromhéjjal elkevert porcukorral tálald.

Már csak a dió hiányzik róla.
Már csak a dió hiányzik róla.Geshas

Hozzávalók

  • 20 darb szilva apróra felkockázva
  • 1 késhegynyi kardamom
  • 2 marék pirított dió durvára vágva (a tetejére)
  • 2 deci tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 mk.
  • 4 darab tojás enyhén felverve
  • 4 ek. cukor
  • 5 nagy ek. liszt
  • 1 deci tej
  • 1 ek. puha vaj
  • 1 mk. fahéj
  • 1 ek. porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A szilvát fűszerezd a kardamommal és a fahéjjal,  add hozzá a porcukrot, a többi hozzávalót egy turmixban alaposan dolgozd össze. Keverd el a tésztát a szilvával, majd egy közepes szilikontepsiben süsd készre közepesen forró sütőben legalább fél óra alatt. 170 fokon 45 perc elég kell, hogy legyen neki. Hidegen, a dióval és porcukorral a tetején tálald. 

kapcsolódó Halrudacskák tesztje: van élet a panír alatt?
Halrudacskák tesztje: van élet a panír alatt?

11 féle terméket kóstoltunk végig, hogy neked már ne kelljen.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Szilvás tápiókapuding – fahéjas tejszínhabbal lesz az igazi

Ha felnőtteknek készül, akkor egy kevés szilvapálinka vagy mandulalikőr is feldobhatja a gyümölcsöket, minden más esetben inkább dupla adag tejszínhabbal kenyerezd le a desszert fogyasztóit.

2020. szeptember12., 06:04

Körte-mogyoró clafoutis – egy kis csokiöntet is elfér rajta minden mindegy alapon

Most akkor vagy eszünk édességet, vagy nem, és ha már úgy döntöttünk, hogy igen, ne múljon azon a néhány kanál tejszínhabon és a csokiönteten. Itt a körte szezonja, ha sütikben nem vagy éppen a legrutinosabb, ezt a pofonegyszerű tejespitét akkor is nagyon könnyen összedobod majd.

2020. szeptember26., 06:04

Ez a szilvás-forralt boros desszert garantáltan feldobja az őszi napokat

Tudtad, hogy a forralt bor aromái akár szószokban és süteményekben is nagyon finomak tudnak lenni? Ha nem tudtad, fogadj el tőlünk egy tippet egy gyors sütire, amibe akár a házibuliból maradt forralt bor maradékát is felhasználhatod.

2021. október20., 15:52

Heti beledobálós: kacsamell szilvával és édesburgonyával

Szeretjük azokat az ételeket, amik igyekeznek a kezünkre játszani és nem várják el a az embertől, hogy munka után még órákon át varázsoljon, majd millió tálat mosogasson a konyhában. Íme, itt is van az egyik közülük, ami úgy egyszerű, hogy közben nem melegszendvics, de még csak nem is leves, hanem egy remek, izgalmas kacsasült, amivel együtt a körete is elkészül egyetlen serpenyőben.

2021. október30., 11:24

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Mustra