Miből lesz a cserebogár? Felismered, milyen állatok ezek?

GettyImages-1445375621

A teljes átalakulás a rovarok fejlődésének része, de ez nem csak náluk figyelhető meg. Sokszor nem is hasonlít korábbi önmagára a kifejlett egyed. Te el tudod dönteni, milyen állatot látsz a képeken?

Azt tudjuk, hogy a hernyókból lepkék lesznek, de hogy melyikből milyen, az már nem biztos, hogy egyértelmű. Gondolnád, hogy ebből a zöld fickóból fent, aki mintha tigriscsíkokkal szeretné álcázni magát, egy gyönyörű fecskefarkú pillangó lesz? És a rovarok osztályában még számos meglepő átalakulás akad. Kvízünkkel próbára teheted magad! Kitalálod, mi van a képen?

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0–5: Ez bizony kifogott rajtad! Semmi gond, de mielőtt a kertedben rovarirtást rendeznél, inkább nézz utána, hogy hasznos vagy káros, ami eléd mászott!

6–8: Nem rossz! Nem foghat ki rajtad néhány hernyó, lárva és ebihal!

9–10: Kitűnő eredmény! Gratulálunk! Felismerted még azokat az alakokat is, amelyek nem mindennap jönnek szembe velünk az utcán. Ha a biológia ilyen jól megy, bizonyára az állatok nevei sem jelentenek kihívást! Tedd próbára magad ezzel a kvízzel!

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra