Hozzávalók 2 személyre
- 40 deka csirkemell
- 2 deci joghurt
- 1 ek. fahéj
- 2 marék rukkola
- 1 nagyobb darab reszelt répa
- 2 kisebb darab cékla lereszelve
- ízlés szerint só és rózsabors
- 1 darab ementáli felkockázva
- 2 kis marék aszalt vörös áfonya
Az öntethez
- 2 ek. vörösáfonya-szósz
- 2 ek. olaj
- 0.5 darab citrom leve és héja
- ízlés szerint só és frissen tört bors
- 3 ek. majonéz
- 3 ek. almalé
Elkészítés:
Az öntet hozzávalóit jól keverd el, és töltsd 2 kisebb tálba. A csirkét pihentesd a fahéjas joghurtban legalább fél órán át, majd süsd meg egy kontaktgrillben és vágd csíkokra. Ha ezzel megvagy, forgasd össze a saláta alapanyagait és tedd a tetejére a húst, és tálald a saláta mellett az öntetet. Parmezánforgáccsal még finomabb.
Kolbásszal, dióval és babbal támadnak a téli vitaminbombák.
Tovább olvasom