Tudod, milyen nyelven jelentek meg először ezek a híres regények? Kvíz!

A kis herceg, Az alkimista, Nemo kapitány. Népszerű regények, amelyekből talán még idézni is tudunk. De eredetileg vajon milyen nyelven vetették őket papírra? Te tudod?

A remek műfordításoknak hála, ritkán morfondírozunk egy-egy regény olvasása közben, hogy vajon hogyan hangzottak az eredeti nyelven megformált mondatok – vagy, ismerjük be, hogy egyáltalán milyen nyelven íródtak. Mert hát ki gondolná, hogy Michael Ende Végtelen története... Na de ne menjünk ennyire előre. Kvízünkből úgyis kiderül. Vagy te anélkül tudod, hogy milyen nyelven jelnetek meg a híres regények első kiadásai? 

Minden kérdés megválaszolására 60 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.