Tudod, milyen nyelven jelentek meg először ezek a híres regények? Kvíz!

A kis herceg, Az alkimista, Nemo kapitány. Népszerű regények, amelyekből talán még idézni is tudunk. De eredetileg vajon milyen nyelven vetették őket papírra? Te tudod?

A remek műfordításoknak hála, ritkán morfondírozunk egy-egy regény olvasása közben, hogy vajon hogyan hangzottak az eredeti nyelven megformált mondatok – vagy, ismerjük be, hogy egyáltalán milyen nyelven íródtak. Mert hát ki gondolná, hogy Michael Ende Végtelen története... Na de ne menjünk ennyire előre. Kvízünkből úgyis kiderül. Vagy te anélkül tudod, hogy milyen nyelven jelnetek meg a híres regények első kiadásai? 

Minden kérdés megválaszolására 60 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

„Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra