Tudod, milyen nyelven jelentek meg először ezek a híres regények? Kvíz!

A kis herceg, Az alkimista, Nemo kapitány. Népszerű regények, amelyekből talán még idézni is tudunk. De eredetileg vajon milyen nyelven vetették őket papírra? Te tudod?

A remek műfordításoknak hála, ritkán morfondírozunk egy-egy regény olvasása közben, hogy vajon hogyan hangzottak az eredeti nyelven megformált mondatok – vagy, ismerjük be, hogy egyáltalán milyen nyelven íródtak. Mert hát ki gondolná, hogy Michael Ende Végtelen története... Na de ne menjünk ennyire előre. Kvízünkből úgyis kiderül. Vagy te anélkül tudod, hogy milyen nyelven jelnetek meg a híres regények első kiadásai? 

Minden kérdés megválaszolására 60 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Legyél te 2021 Szupertanára!

 

Az év Szupertanára címmel a Dívány és a Lidl idén is keresi az év legkreatívabb, legszuperebb módszerekkel dolgozó pedagógusát. A pályázatra olyan pedagógusok jelentkezését várjuk, akik egyedi és kreatív módszereikkel színt visznek a magyar oktatásba, akik ki tudnak lépni a tankönyvek által alkotott keretek közül, akik könnyen veszik az akadályokat és nincs számukra lehetetlen, ha kihívásokról van szó.

A verseny fődíja: egy vadiúj iPad Pro, egy 100 000 forintos Lidl vásárlási utalvány, valamint 1 millió forint értékű egészséges élelmiszer az iskolának, ahol tanítasz.

A pályázati feltételeket és a további részleteket erre a linkre kattintva találod. 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra