Fahéjas bulgurral töltött paradicsomok – előételként és köretként is remek

Ha egy kevés sajtot is olvasztasz a tetejére és pirítóssal tálalod, remek vega vacsora lesz a végeredmény. A fahéjtól egy kicsit még egzotikusabb hangulata lesz, és ha szereted a csípőset, egy kevés Cayenne-csilit sem érdemes kihagynod belőle.

Friss petrezselyemmel a legfinomabb.
Friss petrezselyemmel a legfinomabb.Pinkybird

Hozzávalók:

  • ízlés szerint só, bors, csili, fahéj, füstöt paprika
  • 4 nagyobb darab paradicsom
  • 1 bögre bulgur
  • 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • 20 deka mozzarella
  • egy kevés reszelt citromhéj
Recept idők

Elkészítés:

Főzd 10 percig a bulgurt vízben vagy alaplében, majd lefedve hagyd pihenni. Közben a paradicsomok közepét kapard ki és süsd meg egy kicsit mindegyiket. Ha ezzel megvagy, keverd a bulgurhoz az ízesítőket, és töltsd meg vele a paradicsomokat. Ha sajtot is teszel rá, pirítsd rá 10 perc alatt a sütőben. Húsos változatban egy kevés tonhallal teheted még gazagabbá. 

kapcsolódó Miért olyan egészséges a bulgur?
Miért olyan egészséges a bulgur?

A keleti eredetű tört búza, a bulgur az egyik legegészségesebb köretnek számít. Miért is pontosan?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ropogósra sült karfiolszték őszi hangulatban, füstölt paprikával

Köretként is kiváló, egy jó hallevesben levesbetétként, de akár egy nagy adag tésztával és sajtszósszal remek, könnyű őszi vacsora lehet a karfiolszték, aminek az elkészítésében mindössze az a nehézség, hogy meg kell várnod, amíg elkészül. Mi párolóban készítjük, és aztán vajban pirítjuk meg, de ha kisebb darabokban is megfelel, szedd rózsáira, főzd meg, majd ezek után pirítsd meg a sütőben vagy egy serpenyőben.

október18., 11:24

Gyors ebéd: vargányás, húsos tészta tejszínesen

A legjobb akkor lesz, ha szánsz egy kis időt mellé egy házi tészta meggyúrására, de egy sütőtökös gnocchi mellett is remek. Ha pedig hétköznap dobnád össze, egy nagy adag olasz durumtészta sem szentségtörés ehhez a fogáshoz.

október17., 11:24

Almás amerikai palacsinta mandulalikőrös raguval és pirított, mézes dióval

Ha  a dió helyett pekándiót, a méz helyett juharszirupot használsz, a tengerentúl hangulatát is megidézheted ezzel a gyors reggelivel. Ha aznap nem szállsz autóba, egy löttyintés mandulalikőr még akár reggel is simán elfér ebben a fűszeres raguban.

október15., 09:24

Füstöltmakréla-saláta bulgurral – percek alatt izgalmas vacsorát készíthetsz

A zöldhagyma zöldje, a zeller és a paradicsom klasszul feldobják ezt a salátát, amit magyaros hangulatban köménnyel, fokhagymával és paprikával készíts, mexikói változatban egy nagy adag csilivel, lime-héjjal és friss avokádóval tálalj.

január15., 06:04

Bulgur padlizsánnal, erdei gombákkal és kecskesajttal

Ha szereted a bulgurt, érdemes feldobnod egy nagy adag grillezett padlizsánnal és aromás erdei gombákkal, így menő köretet vagy remek vega főételt tudsz összedobni.

2020. július26., 06:04

Naná, hogy ezen a héten is hoztunk lecsót – bulgurral és virslivel még tartalmasabb

Ebben a bulguros változatban egy adag lassan felszívódó szénhidrát is kerül bele, ami mellett a virslikarikák teszik ismerőssé a fogást a család reformételekben nem gondolkodó tagjai számára is.

2020. január23., 11:36

Mustra