Vegán feketebab-enchilada – fűszeres és egészséges vacsora

Hús éppen nincs benne, de egy rakás finomság viszont igen, amiket annyira szeretünk, hogy simán elfelejtjük, hogy a vacsoránkért ezúttal nem pusztult el egy állat sem. Növényi tejföllel és frissen készült guacamoléval a tetején a legfinomabb.

Ha nem vagy vegán, sajtot is olvassz a tetejére.
Ha nem vagy vegán, sajtot is olvassz a tetejére.Fotó: Alina555

Hozzávalók 2 adaghoz:

A tekercsekhez

  • 6 darab tortillalap (vagy több kisebb)
  • 1 kisebb üveg Marinara-szósz

A töltelékhez

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 600 g konzervfeketebab
  • 1 teáskanál cajun fűszerkeverék
  • ízlés szerint só, oregánó és bors
  • 3 darab hámozott paradicsom felkockázva
  • 2 darab jalapeño paprika apróra vágva
  • 10 deka főtt kukorica
Recept idők

Elkészítés:

A forró olajon süsd meg a hagymákat, majd pirtísd meg a babot és fűszerezd. Add hozzá a paradicsompürét, majd törd kissé darabosra. Add hozzá a friss paradicsomot, kukoricát és jalapeñót, és töltsd meg vele a tortillalapokat. Tedd egy kisebb tepsibe, locsold meg a szósszal és süsd 15 percen át forró sütőben. 

Még több recept

Sülthagyma-leves kecskesajttal – hétköznap és ünnepekkor is bevetheted

Egy-egy egyszerű fogás előtt érdemes tálalnod ezt az aromás levest, ami akkor a legfinomabb, ha nem marad ki belőle egy kevés fehérbor sem.

november22., 06:04

Ünnepek a világ körül: készítsd el az izlandiak báránycombját

Ünnepek körül megszaporodnak az üzletekben a máskor ritkán látott húsok, és ha látsz köztük bárányt, most már azt is tudod, mit érdemes elkészítened belőle. Izlandon imádják ünnepekkor a bárányt, miért ne dobhatnánk össze egyik kedvencüket?

november22., 06:04

Gyömbéres édesburgonya-pite – gesztenyerózsákkal a tetején varázsolhatod ünnepivé

Kevesebb cukorral készítve, kis adagokban előételként is bevetheted, egy nagy piteformában sütve pedig különleges desszert lehet egész télen ez az ünnepi édesburgonya-pite. Ha a karácsonyi időszakban tálalod, tejszínes, édesített gesztenyemasszából nyomj a tetejére díszítést a még különlegesebb ízekért.

november25., 06:24

Reggelizz úgy, mint a mexikóiak, készíts egy adag migast!

Mexikó különböző területein a migas egy hagyományos reggeli étel, ami kukoricatortilla-csíkokat tartalmaz, amelyeket serpenyőben vagy rácson sütnek ropogósra. Tojást adnak hozzá, így egy rántotta-sült tortilla keveréket állítanak elő. Ez egy klassz maradékmentő fogás, amihez a korábbi étkezésekből megmaradt edzett kukoricatortillákat használják fel.

november5., 06:08

Próbáltad már a pulykasültet naranccsal és csilivel?

Ha még pikánsabbá tennéd, készíts narancsszörpből, olvasztott vajjal, narancslével és narancshéjjal egy enyhén sós mázat hozzá, majd kenegesd meg vele, ha elkészült, és szórd meg kissé összetört csilipelyhekkel.

november20., 06:24

Fűszeresen, aszalt gyümölcsökkel készült nálunk ez az ünnepi sajtkrém

Ha egy klassz előételt vagy izgalmas vendégvárót készítenél a ünnepekre, próbáld ki ezt a sajtos mártogatóst, ami akkor a legfinomabb, ha pirított fenyőmaggal tálalod.

november25., 06:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.