Vegán feketebab-enchilada – fűszeres és egészséges vacsora

Hús éppen nincs benne, de egy rakás finomság viszont igen, amiket annyira szeretünk, hogy simán elfelejtjük, hogy a vacsoránkért ezúttal nem pusztult el egy állat sem. Növényi tejföllel és frissen készült guacamoléval a tetején a legfinomabb.

Ha nem vagy vegán, sajtot is olvassz a tetejére.
Ha nem vagy vegán, sajtot is olvassz a tetejére.Alina555

Hozzávalók 2 adaghoz

A tekercsekhez

  • 6 darab tortillalap (vagy több kisebb)
  • 1 kisebb üveg Marinara-szósz

A töltelékhez

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 600 g konzervfeketebab
  • 1 teáskanál cajun fűszerkeverék
  • ízlés szerint só, oregánó és bors
  • 3 darab hámozott paradicsom felkockázva
  • 2 darab jalapeño paprika apróra vágva
  • 10 deka főtt kukorica
Recept idők

Elkészítés:

A forró olajon süsd meg a hagymákat, majd pirtísd meg a babot és fűszerezd. Add hozzá a paradicsompürét, majd törd kissé darabosra. Add hozzá a friss paradicsomot, kukoricát és jalapeñót, és töltsd meg vele a tortillalapokat. Tedd egy kisebb tepsibe, locsold meg a szósszal és süsd 15 percen át forró sütőben. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek