Erre az 5 finomságra használd fel a sült tök maradékát

Sült tökből érdemes kettőt-hármat is készíteni egyszerre, ha már a sütőt egy órára bekapcsoljuk miatta, legyen bőven elég belőle. Ha pedig mégsem fogyna el az összes, arra is is van néhány tippünk, hogyan mentheted meg úgy a maradékot, hogy a lehető legfinomabb végeredmény szülessen.

A langyosra hűlt szeletek az első fagyok után finomak minden ízesítés nélkül is, de egy kevés fahéjjal, gesztenyemézzel még izgalmasabbá teheted. Ha pedig még ez sem elég, mutatunk 5 receptet, amik a lehető legklasszabb módon dolgozzák fel a sütőtökpürét.

Ezt a turmixot mi legszívesebben melegen, jó kakaósan, egy kis adag presszókávéval isszuk reggelente. Ha van otthon egy fél, jobb sorsra érdemes avokádó, az is elfér benne. Egy marék apró szemű zabbal jó pár órán át eltelít, narancshéjjal, csillagánizzsal és egy kevés narancslével pedig már megvan a téli hangulat változata is.

Saját kenyeret készíteni mindig csodás élmény, pláne, ha az kevés munkával és a maradékok eltüntetésével is együtt jár. Ez a kenyér pedig minden kritériumnak megfelel, ráadásul édesen és sósan is tökéletesen működik.

A hagyományos amerikai csokis süti megvan? Kerek, lapos, csokidarabos. És ha egyszer elkezded, nagyon nehéz abbahagyni. Szerencsénkre pedig létezik ebből a klasszikusnál eggyel egészségesebb verzió is.

A gyerekek szeretik a brownie-t, de te szívesen adnál helyette valami egészségesebb desszertet? Akkor ez a sült tökből készült süti remek megoldás lesz. Ráadásul egyszerű és könnyen elkészíthető.

A palacsinta a legtöbb családban nagy kedvenc, de ha néha jólesne egy kis változatosság a hajszálvékony strandbüfés verzió után, akkor itt ez az amerikai hangulatú palacsinta, amit azon túl, hogy csodásan lehet tálalni, még ízre is remek. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek