Még egy köret, amiből főétel is lehet: rozmaringos-paradicsomos burgonya kelkáposztával

Néhány tükörtojással könnyű vega vacsora készül belőle, egy nagy adag citromos-sajtos csirkecomb mellett remek, egészséges köretként tálalhatod. Egy kis adag tzatziki, és kész a görög vacsora.

Friss lila hagymával, színes koktélparadicsomokkal dobhatod fel.
Friss lila hagymával, színes koktélparadicsomokkal dobhatod fel.Fotó: Michael Watz

Hozzávalók 2 személyre:

  • ízlés szerint rozmaring
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 3 evőkanál ketchup
  • 50 deka főtt burgonya felkockázva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb fej kelkáposzta felaprítva
  • 20 deka reszelt cheddar sajt
  • 4 darab tojás
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 deci tejszín
  • 1 teáskanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

A kelkáposztát fűszerezd majoránnával, sóval, borssal, barna cukorral, majd a forró olajon, fedő alatt puhítsd meg a tejszínnel, és ha elkészült, halmozd egy jénaiba. A burgonyát még melegen keverd el a paradicsompürével, ketchuppal, rozmaringgal és sóval, borssal, majd kanalazd a káposzta tetejére. Erre mehet a sajt, majd a tojások, végül a forró sütőben kapjon a keverék 15 percet, amíg a tojás elkészül. Friss lila hagymával, színes koktélparadicsomokkal dobhatod fel. 

Még 10 bizonyított érv a halfogyasztás mellett
Még 10 bizonyított érv a halfogyasztás mellett

Érdemes néha grillezni belőle egy adagot, mert minden életkorban hasznos.

Tovább »

Még több recept

Ez a baconös dauphinoise tökéletes köret lesz minden sült hús mellett

A burgonyagratin, avagy a Gratin Dauphinoise egy remek, elegáns francia köret. Állítólag XI. Lajos tette népszerűvé a pofonegyszerű finomságot, amit valahol Lyon környékén, egy fogadóban sütöttek meg neki, akkor még zellerből. Akárhogy is volt, mára ezer változata született, amik közül az egyik legfinomabb ez a baconös-sajtos változat.

március23., 10:24

Ez a kéksajtos zöldborsópogácsa remek szendvicsekben és sült krumpli mellett is

Hús nélkül is remek fogásokat dobhatunk össze, erre bizonyíték ez a zöldségfasírt, amit most tárkonyos-kéksajtos változatban készítettünk el. Ha így megunod, ízesítsd köménnyel, fokhagymával és füstöltpaprika-porral.

május6., 10:44

Padlizsán fahéjas paradicsomraguval – előételként és köretként is remek

A paradicsomos ragu szuper egy adag fahéjjal, és jól illik hozzá a viszonylag semleges ízű padlizsán. Ha van egy kontaktgrilled, percek alatt elkészül ez a köret.

február5., 06:04

Itt a tavasz: meleg újburgonya-saláta tejföllel és friss fejes salátával

Egy adag langyosra hűlt burgonya, friss, ropogós, savanykás saláta mellett annyira finom és tartalmas, hogy nem is kell mellé semmilyen nehéz hússzelet. Nálunk pirított kalácsszeleteken tálalt házi kacsamájpástétom mellett került az asztalra, de a halak és a csirke mellé is párosíthatod.

április25., 10:24

Készíts kókuszgolyót cseresznyével, ezzel a savanykás gyümölccsel még finomabb!

A kókuszos falatok házi változatban is nagyon finomak, főleg, ha egy adag meggy és cseresznye is kerül a golyókba. Ha jól lecsöpögteted a gyümölcsöket, nem színezik majd be a kókuszgolyókat.

május8., 10:24

Sütés nélküli lime-citrom torta – remek tavaszi édesség, ami gyorsan elkészül

Sütő helyett a zselatin végzi majd a munkát ebben a desszertben, így a meleg napokon is kényelmesen összedobhatod egy-egy grillezés vagy szülinapi buli előtt néhány órával. Ha ezt a változatot megunod, készítsd el az ananászos-kókuszlikőrrel készült verzióját is!

május9., 12:52

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.