Dobj össze egy egyszerű barbecue-szószt, segítünk!

Nem mintha ne szabhatnánk saját ízlésünkre az egyik legfinomabb szószt, akár whiskyvel, akár vegán változatban összedobva, mi most mégis egy klassz, hagyományos recepttel készültünk. Húsok tetején, grillezett zöldségek mellett nem is kell finomabb ennél.

Húsok tetején a legfinomabb.
Húsok tetején a legfinomabb.Fotó: luchezar

Hozzávalók:

  • 1 fej kisebb hagyma apróra vágva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1.5 nagy evőkanál olívaolaj
  • 0.5 tk. bors
  • 0.5 tk.
  • 1 tk. csilipor
  • 240 ml ketchup
  • 4 ek. mustár
  • 4 ek. almaecet
  • 2.5 ek. Worchester-szósz
  • 2 ek. citromé
  • 2 ek. melasz
  • 5 ek. méz
  • barna cukor ízlés szerint
  • ízlés szerint füstös paprikapor
Recept idők

Elkészítés:

Párold néhány percen át a hagymákat, majd sorban keverd hozzá a szükséges hozzávalókat. Főzd, amíg besűrűsödik, majd pürésítsd a keveréket. 

 

 

Salsa szószok tesztje: csípjük, ha kicsit csíp
Salsa szószok tesztje: csípjük, ha kicsit csíp

Tesztelőink egy saját márkás terméket szerettek a legjobban, aminek kifejezetten jól állt a csípős ízvilág.

Tovább »

Még több recept

Olasz garnélarizottó – friss zöldfűszerekkel és egy kevés lime-mal a legtökéletesebb

A rizottó akkor is finom, ha csak fehérbor, vaj és egy adag olasz sajt van a tetején, hát még egy adag frissen sült garnélával. Ha van otthon friss petrezselyem, abból is szórj egy keveset a tetejére.

február26., 06:04

A chimichurri egyrészt finom, másrészt rengeteg vitaminnal dobja fel ételeid

Az argentinok pestójának névadója állítólag az ír Jimmy McCurry, aki a 19. század elején keveredett bele az argentin függetlenségi harcokba, és itt mutatta be specialitását, ami végül még nála is ismertebb lett. Hogy a történet igaz-e, nem tudni, ám annyi biztos, hogy a friss szósz ezerféleképpen készülhet, ám legfontosabb összetevői, a petrezselyem, a fokhagyma és vörösborecet nem hagyhatók ki belőle.

2020. október21., 06:16

Vegán változatban is készítheted ezt a paradicsomos-gombás olasz tésztát

Egy jó tésztaétel bármikor jöhet, főleg egy nagy adag házi tagliatellével készítve, amihez elég egy bögre liszt, két tojás, egy kanál olaj és egy nagy adag kifejezetten sós víz, amiben percek alatt megfő a frissen készült változat.

január7., 06:04

Ezek a klassz lazacfasírtok hamburgerben és paradicsomos tészta mellett is tökéletesek

Kedvencünk egy adag házi tészta tetején, amihez paradicsomszószt készítünk, majd fekete olívával és frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.

február28., 06:00

Francia kéksajtos szósz – egy bagett és néhány almaszelet pont elég mellé

Egy ilyen szósz kiváló a grillezett zöldségek tetején, de tésztához és szendvicseken is fantasztikus. Jól illik mellé a csirke, a tárkony és a friss vagy szárított almaszeletek egy kis jégsalátával.

2020. október4., 06:12

Töltsd meg a paradicsomokat fűszeres kuszkusszal – köretként és vega fogásként is szeretni fogod

Gyors, mediterrán hangulatú, ami vegaként klasszul laktat, ha pedig húsevőknek tálalod, izgalmas köret lesz belőle. Egy adag oregánóval, olívával és friss kecskesajttal a legfinomabb.

február26., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.