A chimichurri egyrészt finom, másrészt rengeteg vitaminnal dobja fel ételeid

Az argentinok pestójának névadója állítólag az ír Jimmy McCurry, aki a 19. század elején keveredett bele az argentin függetlenségi harcokba, és itt mutatta be specialitását, ami végül még nála is ismertebb lett. Hogy a történet igaz-e, nem tudni, ám annyi biztos, hogy a friss szósz ezerféleképpen készülhet, ám legfontosabb összetevői, a petrezselyem, a fokhagyma és vörösborecet nem hagyhatók ki belőle.

Egy kevés is elég belőle.
Egy kevés is elég belőle.Mariha-kitchen

Hozzávalók

  • 2 ek. vörösborecet
  • 20 g petrezselyemlevél
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kisebb darab vörös csili apróra vágva
  • 0.5 tk.
  • 125 ml extraszűz olívaolaj
  • bors ízlés szerint
  • 1 ek. szárított oregánó
Recept idők

Elkészítés:

Vágd apróra az alapanyagokat, és aprítógépben vagy mozsárban törd össze. Fokozatosan add a keverékhez az olajat, majd a legvégén fűszerezd ízlés szerint. 

Salsa szószok tesztje: csípjük, ha kicsit csíp Salsa szószok tesztje: csípjük, ha kicsit csíp

Tesztelőink egy saját márkás terméket szerettek a legjobban, aminek kifejezetten jól állt a csípős ízvilág.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Vegán változatban is készítheted ezt a paradicsomos-gombás olasz tésztát

Egy jó tésztaétel bármikor jöhet, főleg egy nagy adag házi tagliatellével készítve, amihez elég egy bögre liszt, két tojás, egy kanál olaj és egy nagy adag kifejezetten sós víz, amiben percek alatt megfő a frissen készült változat.

2021. január7., 06:04

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Gofri mandulaliszttel és cukor nélkül – egy kevés tejszínhabbal és eperlekvárral a legfinomabb

Ha egy kicsit egészségesebben készítenéd kedvenced, ezt a receptet ajánljuk, ha pedig igazán finomra szeretnéd, a (cukormentes) eperlekvár se maradjon le a tetejéről.

2022. február11., 06:32

Dobj össze egy egyszerű barbecue-szószt, segítünk!

Nem mintha ne szabhatnánk saját ízlésünkre az egyik legfinomabb szószt, akár whiskyvel, akár vegán változatban összedobva, mi most mégis egy klassz, hagyományos recepttel készültünk. Húsok tetején, grillezett zöldségek mellett nem is kell finomabb ennél.

2020. október22., 06:04

Próbáld ki a tormaszószt narancsosan, halak, csirke és vörös húsok mellett is finom!

De még egy adag gyors virslit is feldob ez a különlegesség, ami azon túl, hogy egészséges, még nagyon-nagyon finom is. Néhány napig a hűtőben is jól elvan, így többféle fogással kipróbálhatod.

2020. október24., 06:04

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek