A chimichurri egyrészt finom, másrészt rengeteg vitaminnal dobja fel ételeid

Az argentinok pestójának névadója állítólag az ír Jimmy McCurry, aki a 19. század elején keveredett bele az argentin függetlenségi harcokba, és itt mutatta be specialitását, ami végül még nála is ismertebb lett. Hogy a történet igaz-e, nem tudni, ám annyi biztos, hogy a friss szósz ezerféleképpen készülhet, ám legfontosabb összetevői, a petrezselyem, a fokhagyma és vörösborecet nem hagyhatók ki belőle.

Egy kevés is elég belőle.
Egy kevés is elég belőle.Fotó: Mariha-kitchen

Hozzávalók:

  • 2 ek. vörösborecet
  • 20 g petrezselyemlevél
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kisebb darab vörös csili apróra vágva
  • 0.5 tk.
  • 125 ml extraszűz olívaolaj
  • bors ízlés szerint
  • 1 ek. szárított oregánó
Recept idők

Elkészítés:

Vágd apróra az alapanyagokat, és aprítógépben vagy mozsárban törd össze. Fokozatosan add a keverékhez az olajat, majd a legvégén fűszerezd ízlés szerint. 

Salsa szószok tesztje: csípjük, ha kicsit csíp
Salsa szószok tesztje: csípjük, ha kicsit csíp

Tesztelőink egy saját márkás terméket szerettek a legjobban, aminek kifejezetten jól állt a csípős ízvilág.

Tovább »

Még több recept

Ez a vargányaszósz bulgurral köretként és könnyű, vega fogásként is tökéletes

A vargánya az egyik kedvenc gombánk, klassz aromája egy egyszerű tejszínes kelkáposztaköretet is feldob, szószként pedig húsok és tészták tetején van a legjobb helye.

2020. július15., 06:04

Ez az izgalmas mangó-feketebab-kukorica saláta szárnyasok mellett a legfinomabb

Izgalmas alapanyagok kombinációja keveredik ebben a salátában, amit apróra vágott hozzávalókkal salsaként, mártogatósként is tálalhatsz tortillacsipszek mellett. Jó csípősen szeretjük a legjobban egy szelet grillezett lazac vagy joghurtos csirkemell mellett.

február25., 06:00

Leves cheddar sajttal és sonkával – ezt próbáld ki vacsorára!

Egy kevés barna sör is feldobhatja ezt a gyors levest, ami egy nagy adag cheddarral és érett, napon szárított sonkaszeletekkel lesz még izgalmasabb. Ha friss zöldséggel tálalnád, szárzellert apríts bele!

február20., 06:00

Ez a chipotleszósz segít minden fogást egy kicsit mexikói hangulatúra varázsolni

A szó jelentése „füstölt paprika”, ami elsősorban mexikói és mexikói ihletésű receptekben gyakori. A hozzá használt zöld jalapeñóból végül úgy lesz piros füstölt paprika, hogy a termést sokkal tovább hagyják a növényen, majd ebben az állapotban füstölik fel. A chipotle így nemcsak édes paprikaaromáját és csípősségét adja át az ételnek, hanem kellemes, egészen enyhe füstösséget is.

2020. november4., 06:04

Sültparadicsom-leves olasz hangulatban

Az olasz ételekkel nehéz tévedni, ez a leves is olyasmi, amit mindenki szeret. Tálalhatod olvasztott sajtos bagettel, olasz, napon szárított sonkával, de akár olívakrémes pirítóssal is.

február20., 06:00

Ha valami izgalmasat próbálnál ki, ízesítsd a házi kenyered sült fokhagymával és majoránnával

Egy gyors házi kenyér még a nem túl gyakorlott szakácsoknak sem adja fel a leckét. Ebbe nálunk édeskés sült fokhagyma került, amit zöld borssal és egy kevés rozmaringgal szeretünk a legjobban.

február20., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.