Az argentinok pestójának névadója állítólag az ír Jimmy McCurry, aki a 19. század elején keveredett bele az argentin függetlenségi harcokba, és itt mutatta be specialitását, ami végül még nála is ismertebb lett. Hogy a történet igaz-e, nem tudni, ám annyi biztos, hogy a friss szósz ezerféleképpen készülhet, ám legfontosabb összetevői, a petrezselyem, a fokhagyma és vörösborecet nem hagyhatók ki belőle.
Egy kevés is elég belőle.Mariha-kitchen
Hozzávalók
- 2 ek. vörösborecet
- 20 g petrezselyemlevél
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kisebb darab vörös csili apróra vágva
- 0.5 tk. só
- 125 ml extraszűz olívaolaj
- bors ízlés szerint
- 1 ek. szárított oregánó
- Előkészítési idő: 10 perc
- Elkészítési idő: 10 perc
Elkészítés:
Vágd apróra az alapanyagokat, és aprítógépben vagy mozsárban törd össze. Fokozatosan add a keverékhez az olajat, majd a legvégén fűszerezd ízlés szerint.
Salsa szószok tesztje: csípjük, ha kicsit csíp
Tesztelőink egy saját márkás terméket szerettek a legjobban, aminek kifejezetten jól állt a csípős ízvilág.
Tovább olvasom