Ha kevesebb húst ennél, itt egy egészséges tipp: céklás-kecskesajtos rizottó

Jó sok frissen őrölt borssal érdemes tálalnod ezt az olasz főételt, ami nálunk kivételesen fehérbor helyett rozéval, parmezán helyett egy kevés kecskesajttal készült. Ha van otthon rozmaring, abból is érdemes adnod hozzá.

A kecskesajtot ne hagyd ki a tetejéről.
A kecskesajtot ne hagyd ki a tetejéről.Fotó: Alleko

Hozzávalók:

  • 300 g arborio rizs
  • 1 deci fehér- vagy rozé bor
  • ízlés szerint só, frissen őrölt bors
  • 2 kisebb darab főtt cékla pürésítve
  • 6 deka kecskesajt (a tetejére)
  • 1 liter alaplé
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál zúzott fokhagyma
  • friss petrezselyem vagy kapor a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén forgasd néhány percig a rizst és a fokhagymát, majd öntsd fel a borral. Ha elpárolgott, folyamatos keverés mellett, adagonként főzd készre az alaplében, majd ízesítsd és keverd el benne a céklát. A tetejére mozsolt kecskesajttal és friss kaporral vagy petrezselyemmel tálald. 

A savanyított cékla vörös és fehér húsok mellett is finom
A savanyított cékla vörös és fehér húsok mellett is finom

Rozmaringgal, de akár vaníliával is készülhet a savanyított cékla, mindkettő egyedi, különleges aromát ad neki. A mellé kínált húst már nem is nagyon kell fűszerezned, elég, ha sózod és borsozod, majd narancsot, rukkolát és egy egyszerű öntetet halmozol mellé a tányérra.

Tovább »

Még több recept

Bolondos céklafőzelék zellerrel és kókusszal, tej-, tojás- és gluténmentes recept

Végre kapható a sok finom idényzöldség. Megmutatjuk, hogy a céklából kókusszal és egy kis zellerrel megbolondítva hogyan készíthetsz izgalmas, vitaminokban gazdag, színes, illatos főzeléket tej-, tojás- és gluténmentesen.

április27., 06:00

Csirkés-tojásos rizs – gyors, ázsiai hangulatú vacsora friss zöldfűszerekkel

Snidlinget és citromfüvet is bőven adtunk ehhez a vacsorára is kiváló fogáshoz, ami remek alap arra, hogy minden évszakban a megfelelő zöldségek kerüljenek bele. Párolt gyökérzöldségekkel épp ugyanolyan finom, mint zöldborsóval és fokhagymával.

október18., 06:08

Kukoricás vegán fasírtok – egy nagy adag snidlinges paradicsomsaláta mellett tálald

Ha valami nagyon könnyű fogást ennél, ami mégsem répa és uborka, készítsd el ezeket a kukoricás fasírtokat, amiknek – ha szereted – akár mexikói hangulatot is adhatsz a tetejére halmozott salsával vagy guacamoléval.

október18., 06:08

Az avokádó és a lazac remek páros, ebben a salátában próbáld ki!

Bár az avokádó kalóriatartalma viszonylag magas, a benne lévő zsírok kifejezetten egészségesek, és segítenek abban, hogy hosszabb ideig érezzük jóllakottnak magunkat. A lazac is hasonlóan jó tulajdonságokkal rendelkezik, így a belőlük készült saláta eléggé főnyereménygyanús fogás.

október17., 06:08

Ezt próbáld ki vacsorára: céklasaláta szilvával és pekándióval

Vegáknak tálald salátaágyon, húsevőknek köftét süss mellé!

2019. október22., 11:24

A savanyított cékla vörös és fehér húsok mellett is finom

Rozmaringgal, de akár vaníliával is készülhet a savanyított cékla, mindkettő egyedi, különleges aromát ad neki. A mellé kínált húst már nem is nagyon kell fűszerezned, elég, ha sózod és borsozod, majd narancsot, rukkolát és egy egyszerű öntetet halmozol mellé a tányérra.

október4., 06:12

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.