A céklaburger szerintünk zsályás-fokhagymás házi majonézzel a legfinomabb

Hamburger szinte bármiből készülhet, de az igazán klassz, zöldséges változatokhoz kell némi kreativitás. Ez a lilahagyma-lekváros nagy kedvencünk, amit jó sok rukkolával és friss, grillezett cukkinivel és egy szelet ementálival szeretünk a legjobban.

Kecskesajttal is finom.
Kecskesajttal is finom.4Fr

Hozzávalók 4 személyre

A hamburgerhez

  • 1 kisebb darab cukkini
  • 4 szelet ementáli
  • 2 evőkanál lilahagyma-lekvár (elhagyható)
  • 4 darab édes hamburgerzsömle
  • 4 nagy evőkanál (házi) majonéz
  • 3 darab zsályalevél apróra vágva
  • 1 nagy gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 marék rukkola
  • ízlés szerint só, bors

A zöldségfasírthoz

  • 2 kisebb darab egészben főtt cékla
  • 1 kisebb darab tojás
  • ízlés szerint zemlemorzsa
  • ízlés szerint só, frissen őrölt bors és rozmaring
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 1 kisebb darab tejbe ázatott zsemle kinyomkodva
Recept idők

Elkészítés:

Egy kevés vajban puhítsd meg a besózott, borsozott cukkiniszeleteket, majd tedd félre. A majonézt keverd el a fokhagymával és a zsályával. 

A zöldségpogácsák összes hozzávalóját dolgozd össze egy aprítógépben annyi zsemlemorzsával, hogy jól formázható fasírtokat kapj, majd ízesítsd, forgasd zsemelemorzsába és süsd ki bő, forró olajban. 

A zsemléket felezd el, kend meg egy kevés vajjal és süsd meg a belső felüket. Kend meg mindegyiket a majonézzel, arra mehet a rukkola, majd a céklafasírt, a sajt, a cukkini és a lilahagyma-lekvár.

kapcsolódó A cékla finom! Bebizonyítjuk
A cékla finom! Bebizonyítjuk

Vicces színű ételek, amiktől ráadásul pánik nélkül pisilhetünk rózsaszínt - a cékla nem csak savanyúságnak jó!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

A savanyított cékla otthon is elkészíthető, és nem is olyan nehéz

Nálunk rozmaringos változatban került az asztalra, de ha igazán bírod a különlegességeket, egyszer próbáld ki a vaníliás-borsosat is.

2021. szeptember8., 10:24

Próbáld ki a céklahummuszt zöldségekkel, rösztivel és pirítós tetején!

Céklás hummusz sok van, bármelyik változat lehet finom, ám az összes között a legelegánsabb ez a szarvasgombaolajjal készült változat. Vendégvárásra is alkalmas, csak néhány keksz, zellerszár és friss zöldalma kell hozzá.

2020. október16., 06:04

Gyors, őszi hangulatú céklasaláta

Fehér húsok és akár halak mellett is nagyon finom ez a saláta, aminek ráadásul a színe is gyönyörű lesz. Friss bazsalikommal a tetején még finomabb.

2021. szeptember9., 12:52

Céklás hummusz fahéjjal és szegfűszeggel

Még egy céklás hummuszt hoztunk az őszi napokra, most egy kicsit édes változatban, barna cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel bolondítottuk meg. Ez a verzió remek uborka és zellerszár mellé, de egy kis joghurttal és olajjal tökéletes salátaöntet válhat belőle.

2021. szeptember6., 12:52

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Az édeskés cékla és a kecskesajt remek páros, bebizonyítjuk!

Legyen szó néhány kekszfalatka tetején előételként vagy vendégváróként, esetleg tésztaszószként tálalva, az édeskés cékla a kecskesajttal örök és kikezdhetetlen barátságban van.

2021. szeptember7., 10:24

Mustra