Ez a babos-céklás egytál gyors, őszi vacsora lesz

Ősszel annyi dolgunk van, hogy felkészüljünk a hideg hónapokra egy-két jó sorozattal, könyvvel és minél több vitaminnal. Utóbbihoz klassz segítség ilyenkor a cékla, amit érdemes minél több fogásba belecsempésznünk, hogy szervezetünk is raktározhasson némi vitamint a legfázósabb napokra. Ha elkészült, köretként és egy kevés kecskesajttal meleg salátaként is fogyaszthatod.

Meleg salátaként egy kis sajttal lesz tökéletes.
Meleg salátaként egy kis sajttal lesz tökéletes.Fotó: alvarez

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 3 kisebb darab hagyma felszeletelve
  • 1 nagyobb darab padlizsán felkarikázva és félbevágva
  • 1 darab cukkini felkockázva
  • 400 gramm főtt vörösbab
  • 400 gramm főtt lencse
  • 5 deka vaj
  • 2 darab főtt cékla felkarikázva
  • ízlés szerint só, bors, friss bazsalikom, kakukkfű
  • 3 darab paradicsom meghámozva, felkockázva
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 2 marék rukkola
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomot keverd el a balzsamecettel, sózd és borsozd, majd tedd félre.

A hagymát puhítsd meg az olajon, a padlizsánt fűszerezd és egy kis olajjal megkenve puhítsd meg néhány perc alatt a kontaktgrillben. Grillezd meg kissé a befűszerezett céklát is, add a hagymához a padlizsánnal és a vajjal együtt. Süsd néhány percen át a keveréket a cukkinivel, majd mehet hozzá a bab és a lencse is. 

A végén add a forró keverékhez a babot, a lencsét, majd a paradicsomot, a rukkolát és fűszerezd, ha még szükséges. Sült édesburgonyával és salátaként is tökéletes. 

 

A cékla finom! Bebizonyítjuk
A cékla finom! Bebizonyítjuk

Vicces színű ételek, amiktől ráadásul pánik nélkül pisilhetünk rózsaszínt - a cékla nem csak savanyúságnak jó!

Tovább »

Még több recept

Céklából is készíthetsz csatnit, már mutatjuk is, hogyan!

Amiben cékla van, annak nemcsak gyönyörű színe lesz, de egy kicsit egészségesebb fogás is válik belőle. Egyik kedvenc fura lekvárunk a húsok és grillzöldségek mellett, de egy egyszerű, rántott sós palacsinta tetején is tökéletesen megállja a helyét.

szeptember20., 06:04

Borsó-kecskesajt rizottó – a hagyományos zöldborsós rizs ünneplőben

A borsó? Jó! A kecskesajt? Jó! A rizs? Jó! – idézhetnénk a Jóbarátok egyik ismert jelenetét, ha Joey éppen ezeket az összetevőket sorolta volna az elrontott triffle kóstolásakor. A helyzet viszont ugyanaz: ennek a rizottónak minden hozzávalóját imádjuk, semmi okunk nincs arra, hogy ne készítsük el minél többször. Egy nagy csokor friss petrezselyem, de akár tárkony is elfér a tetején.

október21., 06:16

Ezt a perzsa marharagut a padlizsán és az egzotikus fűszerek dobják fel

Ha valami gazdag, mégsem unalmas húsos fogást készítenél, ezt a ragut főzd meg, és készítsd jó fűszeresre és csípősre.

július23., 06:04

Vegán, paradicsomos csicseriborsó-leves, tésztával és friss bazsalikommal

Nem tudunk ellenállni annak, hogy ha egy fogás durván paradicsomos, ahhoz ne adjunk friss bazsalikomot, oregánót és jó sok borsot. Így lesz nálunk minden ilyen étel kicsit olaszos, de ez alkalommal sem bántuk meg a fűszerezést.

október21., 06:16

Céklás bulgur kecskesajttal – köretként és salátának is tökéletes

A világ egyik legegyszerűbben összedobható finomsága ez a céklás-kecskesajtos változat, amit köretként és salátaként is elkészíthetsz. Mutatjuk, hogyan!

január16., 09:20

Izgalmas és egyszerűen összedobható: alma-zeller saláta fokhagymás, rózsaborsos vajhallal

Ha majonéz helyett egy kevés joghurttal ízesíted az almát és a zellert, akkor ez a saláta könnyen beilleszthető akár egy diétás menübe is.

január14., 12:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.