Ez a babos-céklás egytál gyors, őszi vacsora lesz

Ősszel annyi dolgunk van, hogy felkészüljünk a hideg hónapokra egy-két jó sorozattal, könyvvel és minél több vitaminnal. Utóbbihoz klassz segítség ilyenkor a cékla, amit érdemes minél több fogásba belecsempésznünk, hogy szervezetünk is raktározhasson némi vitamint a legfázósabb napokra. Ha elkészült, köretként és egy kevés kecskesajttal meleg salátaként is fogyaszthatod.

Meleg salátaként egy kis sajttal lesz tökéletes.
Meleg salátaként egy kis sajttal lesz tökéletes.Fotó: alvarez

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 3 kisebb darab hagyma felszeletelve
  • 1 nagyobb darab padlizsán felkarikázva és félbevágva
  • 1 darab cukkini felkockázva
  • 400 gramm főtt vörösbab
  • 400 gramm főtt lencse
  • 5 deka vaj
  • 2 darab főtt cékla felkarikázva
  • ízlés szerint só, bors, friss bazsalikom, kakukkfű
  • 3 darab paradicsom meghámozva, felkockázva
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 2 marék rukkola
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomot keverd el a balzsamecettel, sózd és borsozd, majd tedd félre.

A hagymát puhítsd meg az olajon, a padlizsánt fűszerezd és egy kis olajjal megkenve puhítsd meg néhány perc alatt a kontaktgrillben. Grillezd meg kissé a befűszerezett céklát is, add a hagymához a padlizsánnal és a vajjal együtt. Süsd néhány percen át a keveréket a cukkinivel, majd mehet hozzá a bab és a lencse is. 

A végén add a forró keverékhez a babot, a lencsét, majd a paradicsomot, a rukkolát és fűszerezd, ha még szükséges. Sült édesburgonyával és salátaként is tökéletes. 

 

A cékla finom! Bebizonyítjuk
A cékla finom! Bebizonyítjuk

Vicces színű ételek, amiktől ráadásul pánik nélkül pisilhetünk rózsaszínt - a cékla nem csak savanyúságnak jó!

Tovább »

Még több recept

Ez a fehérbabos ragu nálunk pulykahússal és kissé csípősen készült

A klassz, magyaros hangulatú fogásoknak nem kell mindenképpen nehéz ételeknek lennie, ez a finom babos ragu pulykahússal és klassz lecsós alappal készült. Nálunk egy kis füstös csiliszósz is került bele, és friss bagettel tálaltuk.

2020. december30., 06:08

Ez a vargányás csirkeragu egy karácsonyi fűszerekkel ízesített házi tészta mellett a legfinomabb

Lehet ünnepi hangulatú egy klassz ragu is, ha egy nagy adag házi tagliatellét készítesz mellé, megforgatod forró vajban és csak egy nagyon kevés mézeskalácsfűszer-keverékben.

2020. december16., 06:04

Próbáld ki a céklahummuszt zöldségekkel, rösztivel és pirítós tetején!

Céklás hummusz sok van, bármelyik változat lehet finom, ám az összes között a legelegánsabb ez a szarvasgombaolajjal készült változat. Vendégvárásra is alkalmas, csak néhány keksz, zellerszár és friss zöldalma kell hozzá.

2020. október16., 06:04

Görög lencseleves – kedvencünk mediterrán ruhában

Mi úgy vagyunk vele, hogy a levesekből bármikor jöhet egy-egy új változat. Ezt egy szelet pirított, vajas kaláccsal tálaltuk, és remek volt a sós-fűszeres falatok mellett az édeskés, kicsit ropogós kísérő.

február27., 06:00

Tojásos-sajtos csónakok – klassz hétvégi reggeli lesz belőle

Egy adag gyümölcssalátával vagy smoothie mellett szeretjük a legjobban ezt a klassz reggelit, amit mindig összedobunk, ha a rántotta és a tükörtojás már unalmas egy kicsit. Hétvégére tökéletes.

február28., 06:00

Vega karácsony: tejszínes pasztinákragu szarvasgombával

A legtökéletesebb végeredményért egy adag sütőtökös gnocchit készíts mellé, forgasd meg zsályás vajban és szórd meg frissen reszelt borssal és parmezánnal.

2020. december17., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.