Ez a babos-céklás egytál gyors, őszi vacsora lesz

Ősszel annyi dolgunk van, hogy felkészüljünk a hideg hónapokra egy-két jó sorozattal, könyvvel és minél több vitaminnal. Utóbbihoz klassz segítség ilyenkor a cékla, amit érdemes minél több fogásba belecsempésznünk, hogy szervezetünk is raktározhasson némi vitamint a legfázósabb napokra. Ha elkészült, köretként és egy kevés kecskesajttal meleg salátaként is fogyaszthatod.

Meleg salátaként egy kis sajttal lesz tökéletes.
Meleg salátaként egy kis sajttal lesz tökéletes.alvarez

Hozzávalók 4 személyre

  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 3 kisebb darab hagyma felszeletelve
  • 1 nagyobb darab padlizsán felkarikázva és félbevágva
  • 1 darab cukkini felkockázva
  • 400 gramm főtt vörösbab
  • 400 gramm főtt lencse
  • 5 deka vaj
  • 2 darab főtt cékla felkarikázva
  • ízlés szerint só, bors, friss bazsalikom, kakukkfű
  • 3 darab paradicsom meghámozva, felkockázva
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 2 marék rukkola
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomot keverd el a balzsamecettel, sózd és borsozd, majd tedd félre.

A hagymát puhítsd meg az olajon, a padlizsánt fűszerezd és egy kis olajjal megkenve puhítsd meg néhány perc alatt a kontaktgrillben. Grillezd meg kissé a befűszerezett céklát is, add a hagymához a padlizsánnal és a vajjal együtt. Süsd néhány percen át a keveréket a cukkinivel, majd mehet hozzá a bab és a lencse is. 

A végén add a forró keverékhez a babot, a lencsét, majd a paradicsomot, a rukkolát és fűszerezd, ha még szükséges. Sült édesburgonyával és salátaként is tökéletes. 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek