Ez a babos-céklás egytál gyors, őszi vacsora lesz

Ősszel annyi dolgunk van, hogy felkészüljünk a hideg hónapokra egy-két jó sorozattal, könyvvel és minél több vitaminnal. Utóbbihoz klassz segítség ilyenkor a cékla, amit érdemes minél több fogásba belecsempésznünk, hogy szervezetünk is raktározhasson némi vitamint a legfázósabb napokra. Ha elkészült, köretként és egy kevés kecskesajttal meleg salátaként is fogyaszthatod.

Meleg salátaként egy kis sajttal lesz tökéletes.
Meleg salátaként egy kis sajttal lesz tökéletes.alvarez

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 3 kisebb darab hagyma felszeletelve
  • 1 nagyobb darab padlizsán felkarikázva és félbevágva
  • 1 darab cukkini felkockázva
  • 400 gramm főtt vörösbab
  • 400 gramm főtt lencse
  • 5 deka vaj
  • 2 darab főtt cékla felkarikázva
  • ízlés szerint só, bors, friss bazsalikom, kakukkfű
  • 3 darab paradicsom meghámozva, felkockázva
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 2 marék rukkola
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomot keverd el a balzsamecettel, sózd és borsozd, majd tedd félre.

A hagymát puhítsd meg az olajon, a padlizsánt fűszerezd és egy kis olajjal megkenve puhítsd meg néhány perc alatt a kontaktgrillben. Grillezd meg kissé a befűszerezett céklát is, add a hagymához a padlizsánnal és a vajjal együtt. Süsd néhány percen át a keveréket a cukkinivel, majd mehet hozzá a bab és a lencse is. 

A végén add a forró keverékhez a babot, a lencsét, majd a paradicsomot, a rukkolát és fűszerezd, ha még szükséges. Sült édesburgonyával és salátaként is tökéletes. 

 

kapcsolódó A cékla finom! Bebizonyítjuk
A cékla finom! Bebizonyítjuk

Vicces színű ételek, amiktől ráadásul pánik nélkül pisilhetünk rózsaszínt - a cékla nem csak savanyúságnak jó!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

A savanyított cékla otthon is elkészíthető, és nem is olyan nehéz

Nálunk rozmaringos változatban került az asztalra, de ha igazán bírod a különlegességeket, egyszer próbáld ki a vaníliás-borsosat is.

szeptember8., 10:24

Édesburgonyás quesadilla napon szárított sonkával és jó sok olvadt sajttal

Ha maradt az ebédről egy kevés édesburgonya-püré, használd fel vacsorára, és készítsd el vele ezt a remek quesadillát. Rengeteg reszelt vörös cheddar kerül bele, és azért, hogy a friss, ropogós zöldségek se maradjanak ki belőle, paradicsomot és rukkolát is töltöttünk a tekercsekbe.

október19., 09:24

Gyors kacsaragu fűszeres szilvával

A kacsának remekül állnak a gyümölcsös köretek, ezt a szilvás finomságot ráadásul összedobni sem nehéz. Ha egy kis szerecsendiós burgonyapüré is kerekedik mellé, igazi ünnepi fogás lesz belőle.

szeptember1., 12:52

Süss vaníliás céklát a forrólevegős sütőben, nem fogod megbánni!

Ha elkészült, locsold meg egy kevés balzsamecettel, mehet hozzá só és frissen tört rózsabors, és egy kevés vajban forgasd meg, amíg meleg. Így lesz igazán tökéletes. És természetes: a hagyományos sütőben is ugyanolyan finom lesz.

szeptember25., 12:52

Gyors vacsoratipp: spenótos-füstölt sajtos melegszendvics baconkockákkal

A sajtos, baconös alap remek minden zöldség mellett, így bátran pakold meg a szendvics tetejét, uborkával, csírákkal, zellerrel, vagy bármelyik más kedvenceddel. Egyedül arra kell figyelned, hogy a zöldségekkel már ne melegítsd, épp az olvadt sajt, forró bacon és a ropogós, hideg falatok kontrasztja a legfinomabb benne.

október21., 09:24

Muffin matchával és fehér csokival: isteni édesség japán hangulatban

Ha szereted az izgalmas ízeket, szokatlan ízkombinációkat és a zöldtea-por gyönyörű zöld színét, dobd össze ezt a különleges muffint. Naná, hogy egy nagy pohár matcha latte lesz a tökéletes ital mellette.

október21., 11:24

Mustra