Ez a francia burgonyaköret sajnos nagyon addiktív

Olyasmi, mint a sós mogyoró: nagyjából minden élethelyzetben fogyasztható, és amíg van belőle, addig nem nyugszik az ember. Érdemes előbb a mellé kínált húst elkészíteni, mert mire megsül, könnyen felszívódhat kedvenc köretünk.

A vajat ne hagyd ki belőle.
A vajat ne hagyd ki belőle.Joff Lee

Hozzávalók 4 személyre

  • 1.5 kiló bugronya vékony szeletekre vágva
  • 3 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál növényi olaj
  • 2 kisebb fej vöröshagyma vékonyan felszeletelve
  • só és frissen őrölt bors
  • friss tárkony a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a burgonyát majdnem egészen puhára, majd adagonként a zsiradékok keverékében süsd készre a hagymával együtt. Sózd és borsozd, majd tárkonnyal megszórva tálald. 

Egyszerűen összedobható, mégis különleges: lazaccal és savanyú uborkás sajtkrémmel töltött burgonya Egyszerűen összedobható, mégis különleges: lazaccal és savanyú uborkás sajtkrémmel töltött burgonya

Egy nagy adag újhagymás tejföllel lesz igazán olyan ez a fogás, amit biztosan nem egyszer készítesz majd el. Egyszerű, ismerős és mégis különleges, ráadásul nem kell mellette szobroznod a konyhában. Amíg sül a krumpli, összekevered a tölteléket, és jó hidegen kanalazod a langyos burgonyák közepébe.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Mediterrán sült zöldségek halloumival - egy nagy adag tzatziki mellett tálald!

Amikor elkészültek a zöldségek ne felejtsd el többféle olívabogyóval gazdagítani és egy kevés citromhéjat is reszelni rá, így lesz tökéletes mediterrán köret ez az egyszerű, burgonyás fogás.

2021. augusztus24., 10:24

Négysajtos sült karfiol

Ha nem foglalkoznál túl sokat a vacsorával, csak főzz egy nagy adag karfiolt és pirítsd rá kedvenc sajtjaid, akár egy nagy adag házi morzsa társaságában. Akár húsmentes vacsoraként is tökéletes.

2021. június12., 11:24

Sült pasztinák mézzel – fokhagymás-mustáros szósszal lesz igazán finom köret

Ha a sült krumpli helyett valami izgalmasabbat választanál, van egy remek ötletünk. A szószhoz csak melegíts össze egy kis vajat, mascarponét, egy kevés sült fokhagymát és egy kis mustárt. Sózd és borsozd, és már el is készültél!

2021. június16., 12:52

Ez a zöldségkebab zöldborsós-mustáros mártogatóssal lesz a legfinomabb

Mutatós köret, ami tökéletes arra az esetre is, ha vendégeket vársz. Sokkal szebb, mint egy adag párolt zöldség, pedig lényegében erről van szó. Ha egy kevés sajtkrémbe keversz sült hagymát, mustárt, majd sóval és zöld borssal ízesíted, tökéletes mártogatóst készítettél a zöldségek mellé.

2021. szeptember24., 11:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek