Ez a francia burgonyaköret sajnos nagyon addiktív

Olyasmi, mint a sós mogyoró: nagyjából minden élethelyzetben fogyasztható, és amíg van belőle, addig nem nyugszik az ember. Érdemes előbb a mellé kínált húst elkészíteni, mert mire megsül, könnyen felszívódhat kedvenc köretünk.

A vajat ne hagyd ki belőle.
A vajat ne hagyd ki belőle.Joff Lee

Hozzávalók 4 személyre

  • 1.5 kiló bugronya vékony szeletekre vágva
  • 3 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál növényi olaj
  • 2 kisebb fej vöröshagyma vékonyan felszeletelve
  • só és frissen őrölt bors
  • friss tárkony a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a burgonyát majdnem egészen puhára, majd adagonként a zsiradékok keverékében süsd készre a hagymával együtt. Sózd és borsozd, majd tárkonnyal megszórva tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek