Piláf füstölt makrélával – expressz fogás, ami ráadásul izgalmas is

A hal és a rizs tökéletes páros, mégis kevés ételünk van, amiben mindkettő egyszerre szerepel. Ez az egzotikus piláf viszont gyors és izgalmas módja a két népszerű hozzávaló párosításának.

Hallal is nagyon finom.
Hallal is nagyon finom.Fotó: Lilechka75

Hozzávalók:

  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 darab hagyma apróra vágva
  • 1 darab fokhagyma apróra vágva
  • 1 csapott evőkanál currypor
  • 250 g basmati rizs
  • 500 ml alaplé
  • 200 g füstölt makréla összevágva
  • 80 g zöldorsó
  • citrom és petrezselyem a tálaláshoz
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Melegíts fel egy nagy serpenyőt, öntsd bele az olajat és a hagymát, és jól keverd el. Takard le fedővel, és hagyd 10 percig óvatosan főni, amíg megpuhul. Add hozzá a fokhagymát és a curryport, majd a rizst, keverd össze, majd töltsd hozzá az alaplét. Keverd meg jól, és takard le fedővel.

Forrald fel, majd csavard le a hőt, és fedéllel kb. 15 percig óvatosan párold, ellenőrizve, hogy nem szárad-e ki. Amikor a rizs felszívta az összes levet, már puhának kell lennie, de ha mégsem, adj hozzá egy csepp forró vizet, majd főzd további 5 percig, és ellenőrizd újra.

Add hozzá a pelyhesített makrélát, a borsót, a citromlevet és a petrezselymet, és óvatosan keverd össze. Ízlés szerint sózd és borsozd.

Szereted a füstölt halat? Ez a gyors, kukoricás makrélasaláta biztosan a kedvenced lesz
Szereted a füstölt halat? Ez a gyors, kukoricás makrélasaláta biztosan a kedvenced lesz

Egyik kedvenc vacsoránkat hoztuk el, ami amellett, hogy pillanatok alatt összedobható, még abban is segít, hogy egy kicsit több ómega-3 jusson a szervezetünkbe.

Tovább »

Még több recept

Ez a kínai sült tészta feketebabszósszal lett igazán autentikus

Egy-két speckó hozzávalót, szószt és fűszert érdemes beszerezned, ha szereted a kínai konyhát. Általában kevés is elég belőlük, sokáig elállnak, és egy egyszerű zöldségköretet is kifejezetten izgalmassá tehetsz velük. Ehhez a tésztához feketebabszószt vettünk, amit ha beszerzel, salátákhoz, húsos fogásokhoz is használhatsz.

október17., 06:08

Ha csak egy kevés garnéla van otthon, ebben a paradicsomos változatban a helye!

Garnélából nem nagyon vesz az ember 2-3 kilót, így érdemes salátákban, levesek közepén vagy egy-egy ilyen klassz tésztaételben felhasználnod. Ez a tészta tökéletes mediterrán fogás hozzá.

november6., 06:04

Mexikói penne avokádóval – ne csak olasz tésztákban gondolkodj!

Mexikói hangulatban is készülhetnek klassz tésztaételek, amiket könnyen egészségesebbé varázsolhatsz friss jalapeño paprikával, friss avokádóval és apróra kockázott paradicsomokkal.

szeptember26., 06:04

Sülthagyma-leves kecskesajttal – hétköznap és ünnepekkor is bevetheted

Egy-egy egyszerű fogás előtt érdemes tálalnod ezt az aromás levest, ami akkor a legfinomabb, ha nem marad ki belőle egy kevés fehérbor sem.

november22., 06:04

Próbáltad már a pulykasültet naranccsal és csilivel?

Ha még pikánsabbá tennéd, készíts narancsszörpből, olvasztott vajjal, narancslével és narancshéjjal egy enyhén sós mázat hozzá, majd kenegesd meg vele, ha elkészült, és szórd meg kissé összetört csilipelyhekkel.

november20., 06:24

Libamell és libamáj vaníliás sült birssel

Fő- és előételként is bevetheted ezt az ünnepi klasszikust, ami akkor a legfinomabb, ha egy pikáns rukkolasaláta is készül a vaníliás birsfalatok mellé.

november21., 06:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.