Francia kéksajtos szósz – egy bagett és néhány almaszelet pont elég mellé

Egy ilyen szósz kiváló a grillezett zöldségek tetején, de tésztához és szendvicseken is fantasztikus. Jól illik mellé a csirke, a tárkony és a friss vagy szárított almaszeletek egy kis jégsalátával.

Tésztákon is nagyon finom.
Tésztákon is nagyon finom.zoranm

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 25 g vaj
  • 25 g liszt
  • 400 ml tej
  • 80 g kéksajt
  • só és fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

A vajat egy fazékban olvaszd meg, add hozzá a lisztet, és keverd a láng fölött 1-2 percig. Folyamatosan kevergetve fokozatosan öntsd hozzá a tejet. Miután az összes tejet hozzáadtad, keverd tovább a szószt és óvatosan forrald fel. Csökkentsd a hőt, és 5 percig óvatosan párold. Fűszerezd sóval és borssal.

Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Szereted a különlegességeket? Kéksajtos-körtés pizza prosciuttofalatokkal

Ezt tényleg csak azoknak ajánljuk, akik értik, milyen klassz egy-egy sós ételben néhány édes falat, vagy az édességekben egy-egy darabka sós karamell. Olvassz rá mozzarellát, és ha elkészült, szórd meg egy nagy adag friss citromfűvel.

2020. május10., 06:00

Kéksajttal töltött portobello gombák – köretként és főételként is szeretni fogod

Ha nem minden fogáshoz ennél húst, készítsd el egyszer ezt a klassz töltött gombát, amihez egy egyszerű vajjal, fehérborral készült rizottó lesz a tökéletes köret.

2021. július15., 10:44

Almás-kéksajtos melegszendvics – ötperces különlegesség reggelire vagy vacsorára

Ha te is annyira rajongod az egyszerűen összedobható, mégis különleges ízkombinációkat, amikhez nem kell a világ végéig elzarándokolnod a hozzávalókért, ezt a remek szenyát próbáld ki!

2021. július12., 10:24

Dióval és körtével is finom a fejes saláta, főleg, ha egy különleges kéksajtos öntet is kerül a tetejére

A kéksajt mellé már nem kell túl sok aromás összetevő, éppen elég egy kis majonézes öntet snidlinggel és egy kis almaszósszal. Egy szelet grillezett csirkét vagy sajtot is jól feldob egy-egy ilyen különleges köret.

2020. április25., 06:00

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Gnocchi kéksajttal és gombával – vega különlegesség, amit friss zellerrel dobtunk fel

Ha te magad készítesz hozzá sütőtökös vagy édesburgonyás gnocchit, akkor lesz a legfrissebb és legfinomabb. Ha most nincs ennyi időd az ebédre, vásárolj előre elkészített változatot – a kéksajt remekül feldobja majd.

2021. július14., 12:52

Mustra