Francia kéksajtos szósz – egy bagett és néhány almaszelet pont elég mellé

Egy ilyen szósz kiváló a grillezett zöldségek tetején, de tésztához és szendvicseken is fantasztikus. Jól illik mellé a csirke, a tárkony és a friss vagy szárított almaszeletek egy kis jégsalátával.

Tésztákon is nagyon finom.
Tésztákon is nagyon finom.zoranm

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 25 g vaj
  • 25 g liszt
  • 400 ml tej
  • 80 g kéksajt
  • só és fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

A vajat egy fazékban olvaszd meg, add hozzá a lisztet, és keverd a láng fölött 1-2 percig. Folyamatosan kevergetve fokozatosan öntsd hozzá a tejet. Miután az összes tejet hozzáadtad, keverd tovább a szószt és óvatosan forrald fel. Csökkentsd a hőt, és 5 percig óvatosan párold. Fűszerezd sóval és borssal.

Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Ez a diós-kéksajtos saláta tökéletes gyors ebéd és vacsora lehet

A dió és a sajt kombinációja jóllaktat, de ha ez még nem lenne elég, egy kevés sült bacont is szórunk a tetejére. Nekünk ez a tökéletes munkahelyi ebéd, ami reggel is percek alatt összedobható, a helyszínen már csak néhány pirítóskockát kell hozzákeverned.

2021. január10., 06:04

Kéksajtos tészta dióval és csirkével – friss zöldalma-kockákkal a tetején a legfinomabb

Alig fél óra alatt elkészül ez a remek, különleges fogás, amiből nálunk az almakockák sem maradnak ki. Ha te kevésbé izgalmasabb változatban szeretnéd, a diós-csirkés-sajtos változatot dobd össze!

2021. július13., 12:52

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Ez a chipotleszósz segít minden fogást egy kicsit mexikói hangulatúra varázsolni

A szó jelentése „füstölt paprika”, ami elsősorban mexikói és mexikói ihletésű receptekben gyakori. A hozzá használt zöld jalapeñóból végül úgy lesz piros füstölt paprika, hogy a termést sokkal tovább hagyják a növényen, majd ebben az állapotban füstölik fel. A chipotle így nemcsak édes paprikaaromáját és csípősségét adja át az ételnek, hanem kellemes, egészen enyhe füstösséget is.

2020. november4., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek