A csicseriborsóhoz a datolya és a kesudió is tökéletesen illik

Első hallásra talán furcsa a keveredés, de ha kipróbáltad, meglátod, hogy a mazsolához hasonlóan a datolya is remek a csicseriborsóval.

Még sütni sem kell.
Még sütni sem kell.Fotó: Sebastian Frank

Hozzávalók:

  • 400 gramm főtt csicseriborsó
  • 200 gramm datolya apróra vágva
  • 75 gramm zabpehely
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 150 gramm pirított kesudió összetörve
  • 50 gramm étcsokoládé durvára vágva
  • 1 mokkáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Aprítógépben keverd krémesre a csicseriborsót, a sót és a zabot, majd add hozzá a datolyát, a kesudiót és a vaníliakivonatot, és keverd még egy kicsit. Ha a massza elkészült, nyomkodd egy kisebb tepsibe vagy jénaiba, majd a megolvasztott csokival díszítsd a tetejét. Hagyd néhány órán át a hűtőben, majd vágd szeletekre. (Ha édesebben szeretnéd, két nagy kanál porcukrot vagy mézet is adj a keverékhez.)

A tökéletes csicseriborsó-saláta mazsolával – mutatjuk, hogyan lesz belőle egészséges köret!
A tökéletes csicseriborsó-saláta mazsolával – mutatjuk, hogyan lesz belőle egészséges köret!

Egy adag mazsola, friss petrezselyem és fehérborecet elég ahhoz, hogy a nem túl markáns ízű csicseriborsóból különleges köret legyen. Töltheted tortillalapokba, feldobhatod csirkemellcsíkokkal, de egy adag köfte is jól áll ennek a fogásnak.

Tovább »

Még több recept

Borsó-kecskesajt rizottó – a hagyományos zöldborsós rizs ünneplőben

A borsó? Jó! A kecskesajt? Jó! A rizs? Jó! – idézhetnénk a Jóbarátok egyik ismert jelenetét, ha Joey éppen ezeket az összetevőket sorolta volna az elrontott triffle kóstolásakor. A helyzet viszont ugyanaz: ennek a rizottónak minden hozzávalóját imádjuk, semmi okunk nincs arra, hogy ne készítsük el minél többször. Egy nagy csokor friss petrezselyem, de akár tárkony is elfér a tetején.

október21., 06:16

Változatok könnyű vacsorára level zsillió: sült rizs tojással és garnélával

Ha van otthon egy is adag garnéla, ezt a fogást érdemes feldobnod vele. Hóvégi változatban a legjobb, ha egy kevés füstölt vagy olajos hallal készíted el.

október22., 06:04

Reggeli csokis avokádósmoothie – kávéval még finomabb!

Ha a reggeli kávédat összekötnéd egy egészséges turmixszal, dobj a smoothie-makerbe egy érett avokádót, egy adag kávét és jó sok jó minőségű kakaóport. Nálunk mindig kerül ebbe az italba egy adag kurkuma és fahéj is – állítólag mindkettő nagyon egészséges.

október18., 06:08

Banán-datolya smoothie-tál: keleti hangulatú és tele van energiával

Jól telepakoltuk egy rakás egzotikus fűszerrel, és a datolyával sem spóroltunk ennél a különleges reggelinél.

június20., 06:00

Ha kevesebb húst ennél, itt egy egészséges tipp: céklás-kecskesajtos rizottó

Jó sok frissen őrölt borssal érdemes tálalnod ezt az olasz főételt, ami nálunk kivételesen fehérbor helyett rozéval, parmezán helyett egy kevés kecskesajttal készült. Ha van otthon rozmaring, abból is érdemes adnod hozzá.

október18., 06:08

A kókuszos céklaleves – egyszerűen elkészíthető, finom és nagyon különleges

A kókusz és a cékla nem megszokott páros, mégis érdemes néha találkozniuk, mert abból lesznek az ilyen klassz levesek. Kókusz- és céklacsipsszel tálalva és egy kis olívaolajjal meglocsolva a legfinomabb.

október17., 06:08

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.