A csicseriborsóhoz a datolya és a kesudió is tökéletesen illik

Első hallásra talán furcsa a keveredés, de ha kipróbáltad, meglátod, hogy a mazsolához hasonlóan a datolya is remek a csicseriborsóval.

Még sütni sem kell.
Még sütni sem kell.Fotó: Sebastian Frank

Hozzávalók:

  • 400 gramm főtt csicseriborsó
  • 200 gramm datolya apróra vágva
  • 75 gramm zabpehely
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 150 gramm pirított kesudió összetörve
  • 50 gramm étcsokoládé durvára vágva
  • 1 mokkáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Aprítógépben keverd krémesre a csicseriborsót, a sót és a zabot, majd add hozzá a datolyát, a kesudiót és a vaníliakivonatot, és keverd még egy kicsit. Ha a massza elkészült, nyomkodd egy kisebb tepsibe vagy jénaiba, majd a megolvasztott csokival díszítsd a tetejét. Hagyd néhány órán át a hűtőben, majd vágd szeletekre. (Ha édesebben szeretnéd, két nagy kanál porcukrot vagy mézet is adj a keverékhez.)

A tökéletes csicseriborsó-saláta mazsolával – mutatjuk, hogyan lesz belőle egészséges köret!
A tökéletes csicseriborsó-saláta mazsolával – mutatjuk, hogyan lesz belőle egészséges köret!

Egy adag mazsola, friss petrezselyem és fehérborecet elég ahhoz, hogy a nem túl markáns ízű csicseriborsóból különleges köret legyen. Töltheted tortillalapokba, feldobhatod csirkemellcsíkokkal, de egy adag köfte is jól áll ennek a fogásnak.

Tovább »

Még több recept

A tárkonyos csirkeraguleves még finomabb egy kevés karalábéval

Ez a gyors leves a citromtól savanykás, a tárkonnyal és a puha karalábéval édeskés ízvilágú lesz, ami tökéletesen illik a fokhagymás csirkefalatokhoz.

május3., 12:52

Banán-datolya smoothie-tál: keleti hangulatú és tele van energiával

Jól telepakoltuk egy rakás egzotikus fűszerrel, és a datolyával sem spóroltunk ennél a különleges reggelinél.

2020. június20., 06:00

Készítsd a zöldségfasírtot karalábéval, mutatjuk, hogyan lesz a legfinomabb!

Akár burgonyapüré mellett, de pitával töltve, zöldségekkel és joghurttal is remek ez a fasírt. Ha épp azon gondolkodsz, hogy kevesebb húst ennél, mindenképpen adj neki egy esélyt.

május5., 12:52

Így dobd fel a klasszikust: kapros-uborkás tojáskrém

Ha köretként tálalnád, és nem kenyérszeletek tetején, turbózd fel egy nagy adag uborkával, avokádóval, vagy más kedvenc zöldségeiddel, így klasszul lekíséri majd a szárnyasokat és halakat.

április30., 12:52

A rizottó zöldborsóval is finom, mi pecorino sajttal és egy kevés tejszínnel dobtuk fel

Egy kevés fehérbor, jó sok vaj és egy nagy adag zöldségalaplé, és máris tökéletes lesz a rizottód, főleg, ha nem mulasztod el folyamatosan kevergetni, hogy igazán krémes legyen a végeredmény.

május6., 12:52

Jönnek a meleg napok, rétegezz egy klassz, citrusos-tejfölös desszertet!

Egy kevés lime-ot sem érdemes kihagynod ebből a finomságból, úgy még érdekesebb aromákat ad, ha pedig nem vagy a kókusz ellen, egy kevés kókuszlikőrt is löttyints a krémbe a tökéletes végeredményért!

május1., 10:44

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.