A tökéletes csicseriborsó-saláta mazsolával – mutatjuk, hogyan lesz belőle egészséges köret!

Egy adag mazsola, friss petrezselyem és fehérborecet elég ahhoz, hogy a nem túl markáns ízű csicseriborsóból különleges köret legyen. Töltheted tortillalapokba, feldobhatod csirkemellcsíkokkal, de egy adag köfte is jól áll ennek a fogásnak. Ne ijedj meg a mazsolától, szuper helye lesz a sós csicseriborsó-falatok és a savanykás öntet mellett.

A csicseriborsó magas fehérje- és rosttartalommal rendelkezik, ami segít abban, hogy a fogyasztása utáni étekezéseink jóval visszafogottabbak legyenek. Nagyszerű növényi eredetű fehérjeforrás, ami jól jöhet azoknak is, akik igyekeznek kerülni az állati eredetű hozzávalókat. Ebben a salátában tökéletes harmóniában vannak a sós falatok az édeskés mazsolával és egy kevés fehérborecettel. A friss petrezselyemtől pedig az egész visszavonhatatlanul tökéletes köret lesz. 

Imádjuk!
Imádjuk!Mizina

Hozzávalók 2 személyre

  • 25 deka főtt csicseriborsó (konzerv is lehet)
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 0.5 bögre mazsola
  • 2 evőkanál fehérborecet (citromlével is helyettesítheted)
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • cayenne-bors, só és bors
Recept idők

Elkészítés:

Sózd és borsozd a csicseriborsót, majd add hozzá az olajat, az ecetet és a mézet. Ezek után keverd el benne a mazsolát és a friss, apróra vágott petrezselymet, és már tálalhatod is. Ha még pikánsabbá tennéd, a csípős Cayenne-borssal, fahéjjal és egy kevés őrölt köménnyel ízesítsd. 

Egy egyszerű fasírtot is feldob, de könnyen készíthetsz belőle finom, vega főételt is egy adag forró, sült édesburgonyával vagy frissen készült házi tagliatellével. 

kapcsolódó Ezek az ételek a székrekedés természetes ellenszerei
Ezek az ételek a székrekedés természetes ellenszerei

Málna, körte, articsóka, egyre megy: mindben jelentős mennyiségű élelmi rost található, amire szükség van a rendszeres székeléshez.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Ez a fűszeres karfiolsaláta langyosan a legfinomabb

Ne csak rántva és levesnek készítsd a karfiolt, ebben a fűszeres salátában bármelyik natúr hússzelet mellett tökéletes köret lehet belőle.

2020. október2., 06:04

Gyors nyári egytálétel csicseriborsóval, köménnyel és chorizóval

Ha marad belőle egy kevés, másnap tortillalapokba töltve tökéletes munkahelyi ebéddé varázsolható egy nagy adag salátakeverékkel és petrezselymes tejföllel.

2020. augusztus14., 06:04

Csicserikeksz glutén-, tojás- és tejmentesen

Habár a csicseriborsóról legtöbbünknek a hummusz vagy a falafel jut eszébe elsőre, nem csak sós ételek tökéletes alapanyaga. A csicseriborsós cookie-receptünk gluténmentes, tojásmentes, tejmentes, és tökéletesen illeszkedik az inzulinrezisztenciás étrendbe is.

2020. március9., 06:00

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Mustra