Ebédtipp a hétvégére: provance-i csirke articsókával

Nem kell nagy ügyet csinálnod ebből a fogásból, ez a csirke nem igényli a figyelmet. Elég, ha minden hozzávalót egy nagy tálba pakolsz, alaposan fűszerezed, és adsz neki elég időt arra, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek.

Egyszerűen elkészíthető, kezdőként is bevállalhatod.
Egyszerűen elkészíthető, kezdőként is bevállalhatod.Fotó: Alleko

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1.2 kiló csirkecomb
  • 4 darab fokhagymagerezd apróra vágva
  • 1 deci fehérbor
  • ízlés szerint só, bors, kakukkfű, provance-i fűszerkeverék
  • 6 darab koktélparadicsom elfelezve
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2 deci alaplé
  • 0.5 darab zellerszár apróra vágva
  • 1 közepes üveg marinált articsóka
  • 2 evőkanál zöld olívabogyó
Recept idők

Elkészítés:

Fűszerezd be kissé a csirkét, és hagyd pihenni néhány órát. Grillezd meg a paradicsomokat, tedd félre, majd egy kevés olajon süss kérget a hús minden oldalára. Vedd ki a csirkét a lábasból, majd a helyére öntsd a paradicsompürét, a fűszereket és az alaplevet. Forrald fel, add hozzá a grillezett paradicsomot, majd kis lángon párold még 20 percig.

Ezek után add hozzá a csirkét, az articsókát, az olívát és a zellert, és főzd együtt kis lángon a keveréket legalább 45 percen át. 

India íze, avagy ahány ház, annyi curry
India íze, avagy ahány ház, annyi curry

Nem köri, hanem kari, de mindegy, hogyan ejted, a receptje sem kőbe vésett. Minden vidéken más fűszerekből áll.

Tovább »

Még több recept

Lila káposztával, céklával és körtével készül az egyik legfinomabb téli saláta

Sertés- és marhasült mellett is remek ez friss és egészséges köret. Csak arra kell vigyáznod, hogy a húsokat már ne fűszerezd túl, elég lesz ízesítőnek egy kevés só és frissen őrölt fekete bors.

január22., 06:04

Vörös áfonyás csirkesaláta – így nem lesz unalmas a csirkemell

A csirkemellből könnyen lehet a rizs és a saláta mellett egy száraz, unalmas fogás, de nem akkor, ha fahéjas joghurtba pácolod, és ezzel a klassz, vörös áfonyás salátával tálalod.

január22., 06:04

Melegszendvics csirkével és fokhagymás tejföllel – egy kevés füstös csilit is szórj a tetejére!

Ha gyors és finom csirkés fogást keresel, dobd össze ezt a gazdag melegszendvicset, ami szerintünk egy nagy adag rápirult sajttal és fokhagymás tejföllel az igazi. Ha szereted a csípőset, füstölt csiliporral a tetején tálald.

január24., 06:04

Még tart a szezon: cékla-narancs-mogyoró salátával izgalmasabbak a grillezett húsok

Vegáknak grillezett sajttal, húsevőknek egy-egy szelet kacsacomb mellett lesz igazán finom ez a saláta, ami vérnarancsos-mandarinos változatban még izgalmasabb.

január27., 06:04

Halloumival és nektarinnal is készíthetsz melegszendvicset, nem is akármilyet!

Az édes gyümölcs a sós, grillezett sajt mellett nagyon izgalmas végeredményt ad, hát még akkor, ha egy adag házi majonéz a szendvicsed alapja, a tetején pedig egy nagy marék friss rukkola is helyet kap.

január23., 06:04

Még egy klassz tipp vacsorára: csirkés-gombás pite

Erdei gombákkal a legfinomabb, de igazából bármelyik klasszul illik ehhez a fogáshoz. Igazi maradékmentő étel, amiből nem érdemes kihagynod a hűtőben várakozó, jobb sorsra érdemes zöldség- és sajtcsücsköket sem.

2020. szeptember27., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.