Ebédtipp a hétvégére: provance-i csirke articsókával

Nem kell nagy ügyet csinálnod ebből a fogásból, ez a csirke nem igényli a figyelmet. Elég, ha minden hozzávalót egy nagy tálba pakolsz, alaposan fűszerezed, és adsz neki elég időt arra, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek.

Egyszerűen elkészíthető, kezdőként is bevállalhatod.
Egyszerűen elkészíthető, kezdőként is bevállalhatod.Fotó: Alleko

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1.2 kiló csirkecomb
  • 4 darab fokhagymagerezd apróra vágva
  • 1 deci fehérbor
  • ízlés szerint só, bors, kakukkfű, provance-i fűszerkeverék
  • 6 darab koktélparadicsom elfelezve
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2 deci alaplé
  • 0.5 darab zellerszár apróra vágva
  • 1 közepes üveg marinált articsóka
  • 2 evőkanál zöld olívabogyó
Recept idők

Elkészítés:

Fűszerezd be kissé a csirkét, és hagyd pihenni néhány órát. Grillezd meg a paradicsomokat, tedd félre, majd egy kevés olajon süss kérget a hús minden oldalára. Vedd ki a csirkét a lábasból, majd a helyére öntsd a paradicsompürét, a fűszereket és az alaplevet. Forrald fel, add hozzá a grillezett paradicsomot, majd kis lángon párold még 20 percig.

Ezek után add hozzá a csirkét, az articsókát, az olívát és a zellert, és főzd együtt kis lángon a keveréket legalább 45 percen át. 

India íze, avagy ahány ház, annyi curry
India íze, avagy ahány ház, annyi curry

Nem köri, hanem kari, de mindegy, hogyan ejted, a receptje sem kőbe vésett. Minden vidéken más fűszerekből áll.

Tovább »

Még több recept

Vegán paella

Ez a fogás éppen elég tartalmas ahhoz, hogy bevesd ebédre vagy vacsorára, de arra is alkalmas, hogy ha húsevőket is vendégül látsz, felcsíkozott csirkemellel is remek fogás készülhessen belőle.

június11., 10:24

Ezeket a csirkecombokat egy kevés sós karamellel és sok fekete borssal bolondítottuk meg

Egy nagy adag coleslaw mellett remek fogás minden évszakban ez a különleges csirkecomb. Ha nem ijedsz meg a bevállalós fogásoktól, érdemes kipróbálnod.

május27., 13:24

Csirkeburger kapros-joghurtos szósszal – itt a grillszezon, adj neki egy kis füstös aromát!

Csirkével is készülhet klassz hamburger, ahogy remek szendvics is. Mi hideg uborkaszeletekkel, fokhagymás görög joghurttal és egy kis Srirachával készítve szeretjük a legjobban.

június3., 10:44

Meleg, karfiolos csicseriborsó-saláta – nálunk füstölt paprikával, csilivel és köménnyel készült

Egy gyors, meleg saláta, ami füstölt paprikával lesz igazán finom. Ha épp van otthon zellerszár, abból is kockázz bele egy keveset!

június11., 12:52

Balzsamecetes csirkecombok naranccsal – csilis, grillezett ananász mellett érdemes tálalnod

A mellé kínált ananászt grillezd meg, majd készíts hozzá olvasztott vajjal és citrommal egy kevés mézes mázat, majd azt is pirítsd rá egy kicsit. Klassz nyári fogás, ami hidegen is finom, a köret ráadásul desszertként, vaníliafagyi mellett is megállja a helyét.

május25., 12:52

Csirke rizzsel új szinteken: mogyorós csirkeragu narancsosan

A mogyoróvaj nagyon egzotikus hangulatot ad ennek a ragunak, aminek az ízét csak még jobban kiemeli egy kevés gyömbér és szójaszósz. Tálald zöldfűszerekkel elkevert rizstésztával vagy sáfrányos rizzsel.

március11., 10:24

Mustra