Ez a céklás tabbouleh még finomabb, mint az eredeti

Végre itt az ősz, és vele a tökös és céklás ételek szezonja! Nincs is más teendőnk, mint minél több jól ismert fogásunkat feldobni ezekkel az egészséges alapanyagokkal. Ebbe az őszi változatba még egy adag lencse is került.

A fahéj is jól illik hozzá.
A fahéj is jól illik hozzá.Fotó: Ad077

Hozzávalók 3 adaghoz:

  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor menta
  • 1 csokor snidling
  • 1 nagyobb darab vajretek
  • 2 nagyobb darab cékla megfőzve
  • 1 bögre lencse megfőzve
  • 1 bögre kuszkusz (elhagyható)
  • ízlés szerint só, bors, fahéj, méz, koriander, mazsola
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja
  • 2 nagy evőkanál olívaolaj
  • 1.5 bögre forró alaplé
Recept idők

Elkészítés:

Vágj apróra minden hozzávalót, főzd meg a lencsét és a céklát. Puhítsd meg a kuszkuszt az alaplében, úgy, hogy 15 percig lefedve hagyod benne, majd egyszerűen forgass össze és fűszerezz minden hozzávalót. 

Nevelj új zöldséget a kókadt répából és a fonnyadt salátából
Nevelj új zöldséget a kókadt répából és a fonnyadt salátából

Elmondjuk, hogyan keltsd életre azt, ami eddig a kukában landolt.

Tovább »

Még több recept

Céklaleves almával – ha valami nagyon egészségeset ennél ősszel

Kecskesajttal, almacsipsszel, vagy vajon párolt, fűszeres almaraguval tálald.

2019. október21., 10:44

A krémes, habos dalgonakávé Koreából indult útjára

Ezt a trendi kávékülönlegességet úgy állítják elő, hogy egyenlő arányban jó alaposan összedolgoznak instant kávéport, cukrot és forró vizet, amíg krémes nem lesz, majd hideg vagy forró tejhez adják. Alkalmanként kakaóval, morzsolt kekszekkel vagy mézzel ízesítik. Persze ennek is van már millió változata, ezek közül mutatunk most egyet.

október30., 06:08

Ha kevesebb húst ennél, itt egy egészséges tipp: céklás-kecskesajtos rizottó

Jó sok frissen őrölt borssal érdemes tálalnod ezt az olasz főételt, ami nálunk kivételesen fehérbor helyett rozéval, parmezán helyett egy kevés kecskesajttal készült. Ha van otthon rozmaring, abból is érdemes adnod hozzá.

október18., 06:08

Dobd fel a napot ezekkel a koreai karfiolszárnyakkal!

Igen, mi is tudjuk, hogy a karfiolnak általában nincs szárnya, ez a fogás a nevét inkább onnan kaphatta, hogy hunyorítva, messziről kissé úgy tűnik, mintha csirkeszárnyakat enne az ember.

október31., 06:04

Próbáld ki a céklahummuszt zöldségekkel, rösztivel és pirítós tetején!

Céklás hummusz sok van, bármelyik változat lehet finom, ám az összes között a legelegánsabb ez a szarvasgombaolajjal készült változat. Vendégvárásra is alkalmas, csak néhány keksz, zellerszár és friss zöldalma kell hozzá.

október16., 06:04

Pattogatott kukoricából is készülhet édesség, nem is akármilyen

Az amerikai konyháról szól ez a hét, legalábbis részben. Ez azt jelenti, hogy egyszerű és néha fura fogásokat mutatunk majd – ezek egyike ez a klassz, maradékmentő snack –, amikkel leginkább gyerekbulikon lehetsz népszerű.

október29., 06:08

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.