Ez a céklás tabbouleh még finomabb, mint az eredeti

Végre itt az ősz, és vele a tökös és céklás ételek szezonja! Nincs is más teendőnk, mint minél több jól ismert fogásunkat feldobni ezekkel az egészséges alapanyagokkal. Ebbe az őszi változatba még egy adag lencse is került.

A fahéj is jól illik hozzá.
A fahéj is jól illik hozzá.Ad077

Hozzávalók 3 adaghoz:

  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor menta
  • 1 csokor snidling
  • 1 nagyobb darab vajretek
  • 2 nagyobb darab cékla megfőzve
  • 1 bögre lencse megfőzve
  • 1 bögre kuszkusz (elhagyható)
  • ízlés szerint só, bors, fahéj, méz, koriander, mazsola
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja
  • 2 nagy evőkanál olívaolaj
  • 1.5 bögre forró alaplé
Recept idők

Elkészítés:

Vágj apróra minden hozzávalót, főzd meg a lencsét és a céklát. Puhítsd meg a kuszkuszt az alaplében, úgy, hogy 15 percig lefedve hagyod benne, majd egyszerűen forgass össze és fűszerezz minden hozzávalót. 

kapcsolódó Nevelj új zöldséget a kókadt répából és a fonnyadt salátából
Nevelj új zöldséget a kókadt répából és a fonnyadt salátából

Elmondjuk, hogyan keltsd életre azt, ami eddig a kukában landolt.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Próbáltad már a caponatatésztát? Ha te is szereted a padlizsánt, érdemes egy próbát tenned vele

Ez a mediterrán fogás nálunk jó sok padlizsánnal, házi tésztával és egy kevés fekete olívával készült. Nem bántuk meg, a padlizsán a tészták mellett is remekül működik.

július27., 10:20

Nyári vörösboros céklaleves – ezt akár jéghidegen is tálalhatod

Ne csak ősszel főzz a gyökérzöldségekből, klasszul illenek a nyári fogásokba is!

2020. július31., 06:04

Barnarizs-tabbouleh keménytojással – így még tartalmasabb lett egyik kedvenc salátánk

Kérdés, hogy hívhatjuk-e még ezt a salátát tabboulehnek, de végül is nem a neve a legfontosabb, hanem az, hogy a petrezselyemmel jól feltuningolt fogásba most egy kevés tojás is került, és ha még izgalmasabbá tennéd, a gránátalmát se hagyd ki belőle.

április3., 12:52

Szeder-füstölt lazac saláta mozzarellagolyókkal és édeskés öntettel lesz igazán különleges

Elsőre furcsán hangzik a kombináció, de csak addig, amíg nem teszel egy próbát vele. Remek könnyű fogás, amiben a sós hal ízét néhány darab édeskés-fanyar szeder egészíti ki.

július25., 10:44

Egy kis mandulalikőrrel még érdekesebb ez a lazacos-céklás főétel

Egy kevés likőr különleges aromát ad ennek a köretnek, ami akkor lesz igazán ünnepi, ha pirított mandulával a tetején tálalod. Egy kevés erdeigomba-ragut is készítesz mellé aszalt szilvával, még több izgalmas íz lesz az ünnepi tányérokon.

2020. november26., 06:16

Ez a babos-céklás egytál gyors, őszi vacsora lesz

Köretként és egy kevés kecskesajttal meleg salátaként is fogyaszthatod.

2020. október14., 06:04

Mustra