Ez a céklás tabbouleh még finomabb, mint az eredeti

Végre itt az ősz, és vele a tökös és céklás ételek szezonja! Nincs is más teendőnk, mint minél több jól ismert fogásunkat feldobni ezekkel az egészséges alapanyagokkal. Ebbe az őszi változatba még egy adag lencse is került.

A fahéj is jól illik hozzá.
A fahéj is jól illik hozzá.Ad077

Hozzávalók 3 adaghoz

  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor menta
  • 1 csokor snidling
  • 1 nagyobb darab vajretek
  • 2 nagyobb darab cékla megfőzve
  • 1 bögre lencse megfőzve
  • 1 bögre kuszkusz (elhagyható)
  • ízlés szerint só, bors, fahéj, méz, koriander, mazsola
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja
  • 2 nagy evőkanál olívaolaj
  • 1.5 bögre forró alaplé
Recept idők

Elkészítés:

Vágj apróra minden hozzávalót, főzd meg a lencsét és a céklát. Puhítsd meg a kuszkuszt az alaplében, úgy, hogy 15 percig lefedve hagyod benne, majd egyszerűen forgass össze és fűszerezz minden hozzávalót. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek