A vega Wellington nálunk céklával és füstöltsajt-szósszal készült

Céklával, de akár fehérrépával és gombával is megsütheted a Wellington-bélszín húsmentes változatát, amihez, ha valami öntetet is készítenél, egy mustáros-tejszínes-zöld borsos szószt készíts.

Egy kis szezámmaggal vagy mákkal is megszórhatod.
Egy kis szezámmaggal vagy mákkal is megszórhatod.Fotó: alle12

Hozzávalók:

  • 500 gramm sütőtök kis kockákra vágva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis csokor zsálya apróra vágva
  • 2 levél medvehagyma apróra vágva (snidlinggel is helyettesítheted)
  • 500 gramm gomba apróra vágva
  • 3 darab fokhagymagerezd összetörve
  • 150 ml tejszín
  • 200 gramm zsemlemorzsa
  • 150 gramm főtt gesztenye apróra vágva
  • 500 gramm leveles tészta
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió
  • 1 darab tojás enyhén felverve
  • 1 evőkanál szezámmag vagy más a díszítéshez
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 °C hőmérsékletűre, tedd be a tököt 1 evőkanál olajjal megkenve, a zsálya felével és némi sóval, borssal. Süsd 25 percig, vagy amíg meg nem puhul. Közben melegíts 1 evőkanál olajat egy nagy serpenyőben, és süsd a medvehagymát 10 percig, majd add hozzá a gombákat, és 15 percig pirítsd, amíg a folyadék elpárolog.

A gombához add a fokhagymát és a maradék zsályát, egy percig pirítsd, majd add hozzá a tejszínt. Ezek után keverd hozzá a zsemlemorzsát, a gesztenyét és a sült tököt is. Fűszerezz mindent alaposan, hozzáadva egy kevés reszelt szerecsendiót is. A Wellington összeállítása előtt hagyd kihűlni.

Nyújtsd ki a tésztát lisztezett munkafelületen egy 35 x 45 cm-es téglalap méretűre. Tedd át egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsire, majd kanalazd a gomba és a tök keveréket a tésztára úgy, hogy mindkét oldalán 1 cm-es szegély maradjon. A kimaradt széleket kend meg egy kevés tojással, majd a céklát is helyezd a közepére sorban. Végül formázd a megfelelő alakúra, kend meg tojással és szórd meg szezámmaggal. Süsd készre legalább 35 perc alatt, majd hagyd langyosra hűlni, mielőtt felvágod. Tejszínnel összeolvasztott, vajas-fehérboros füstöltsajt-szósszal kínáld. 

Kedvenc vega helyeitek Budapesten
Kedvenc vega helyeitek Budapesten

Sokan vagytok vegák, vagy, akik szeretik a húsmentes konyhát. Szuper éttermeket ajánlottatok nekünk, megmutatjuk, hogy mik a ti kedvenceitek.

Tovább »

Még több recept

Ez az olasz grillzöldségsaláta hidegen és melegen is tökéletes

A család húsevő tagjainak remek köret, a vegáknak könnyű, mediterrán vacsora.

2019. október8., 09:26

A bab egyik legérdekesebb arca: zöldséges babragu almával

Ünnepnap a vegáknak és azoknak, akik gyakrabban ennének valami egészségeset.

2019. október24., 09:20

Pappardelle pancettával – Nem csak jól hangzik, nagyon finom is!

Ki tud ellenállni a sajt, a pancetta és a vargánya aromájának? Ha biztosara mennél, és garantáltan olyasmit főznél, aminek a végeredményéért mindenki rajong, ezt a gyors, tésztás fogást vesd be!

október23., 06:04

A sajttorta és a brownie találkozásából csak egy még náluk is finomabb végeredmény születhet!

Mivel mindkettőt imádjuk, nem mulasztottuk el kipróbálni a két süti kombinációját, és nem is bántuk meg. Ha egy kevés áfonya is kerül bele, legalább azzal vigasztalhatod magad, hogy volt benne egy adag vitamin is. A bogyós gyümölcsök mellett az ananász is nagyon jól illik hozzá.

október28., 06:08

Babpogácsás vega burger – egy kis BBQ-szósszal lesz az igazi

Egy szelet cheddarral lesz az igazi.

2019. november8., 11:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.