Rengeteg ételt feldob egy nagy adag fűszeres paradicsomcsatni

A megszokott felhasználás mellett tökéletes ez a különlegesség házi hamburgerek feltuningolására, ha pedig feltekert, marinált padlizsánszeletekre kanalazod, izgalmas előételt vagy vendégváró falatkákat készíthetsz belőle.

Fahéjjal a legfinomabb.
Fahéjjal a legfinomabb.Fotó: Fuzullhanum

Hozzávalók:

  • 50 deka paradicsom meghámozva, apróra vágva
  • 15 deka aszalt paradicsom apróra vágva
  • ízlés szerint fahéj, só, rózsabors
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 1 deci vörösbor
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 deci olívaolaj
  • (elhagyható) fekete olíva apróra vágva
  • 1 kisebb fej lila hagyma apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd üvegesre a hagymát az olajon, majd öntsd fel a borral. Néhány perc után add hozzá sorban az összes alapanyagot, és kis lángon főzd sűrűre a keveréket. Ha szeretnél bele egy kevés fekete olívát is, azt a végén, felaprítva add hozzá.

Mennyire egészséges a paradicsom?
Mennyire egészséges a paradicsom?

Csak az íze miatt éri meg fogyasztani, vagy van más előnye is?

Tovább »

Még több recept

Fahéjas bulgurral töltött paradicsomok – előételként és köretként is remek

Ha egy kevés sajtot is olvasztasz a tetejére és pirítóssal tálalod, remek vega vacsora lesz a végeredmény. A fahéjtól egy kicsit még egzotikusabb hangulata lesz, és ha szereted a csípőset, egy kevés Cayenne-csilit sem érdemes kihagynod belőle.

január14., 06:04

Cukkinitészta csilis garnélával – még egy remek fogás, amiben alig van kalória

Ha diétás, mégis nagyon finom ebéd- vagy vacsoratippet keresel, ezt a fogást próbáld ki. Melegen és hidegen is finom, így akár munkahelyi ebédként is tökéletesen megállja a helyét. Ha nem számítanak a kalóriák, mogyoróvajat is kanalazz a mártásba.

április18., 10:44

Ez a parmezános-krémes paradicsomleves egészen más, mint amit a menzán megismertél

Bár az iskolában tálalt változatnak is rengeteg rajongója van, érdemes adnod egy esélyt az olaszos hangulatú, nem túl édes paradicsomlevesnek is. Ha van otthon friss bazsalikom, abból is szórj a tetejére!

2020. november15., 06:04

Fetás kuszkusszal töltött tök – egy adag gránátalmával a tetején is érdemes megkóstolnod

Ne csak a tél közepén próbálkozz a tökkel – ez a kuszkusszal és fetával töltött változat tökéletes köretként és főfogásként is. Ha még izgalmasabbá tennéd, mentaleveleket és gránátalmát tálalj a tetején.

április17., 11:24

Itt a spárga szezonja, tésztával és sajttal is próbáld ki a tavaszi zöldséget!

Csak egy gyors főzés kell neki, előtte egy roppantás, amivel a fás részeket leválasztod. Tésztával is remek a spárga, főleg akkor, ha sok tojássárgájával készítesz hozzá tésztaszószt.

április19., 12:52

Citromos-spárgás spagetti borsóval – tökéletes tavaszi fogás alig fél óra alatt

Egy igazi tavaszi fogást hoztunk, ami emmentáli sajttal és krémes mascarponéval lett még finomabb. Ha van otthon néhány gerezd sült fokhagyma, abból is adj hozzá!

április19., 10:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.